Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Trump duyurdu: İsrail ve Hamas, Gazze’de ateşkes planının ilk aşaması için anlaştı

Hamas ve İsrail Mısır'da süren ateşkes görüşmelerinde anlaşmanın ilk aşamasını onayladı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Hamas ve İsrail Mısır’da süren ateşkes görüşmelerinde anlaşmanın ilk aşamasını onayladı.

Mısır’da gerçekleştirilen toplantı sonucu İsrail ve Hamas anlaştı ateşkes için anlaştı. Gazzeliler kutlama yaptı. Tel Aviv’de de rehine yakınları şimdiden ailelerini beklemek için nöbete başladı.

ABD Başkanı Trump, sosyal medya hesabından Gazze’de ateşkes sürecine ilişkin önemli bir duyuru yaptı.

“İsrail ve Hamas’ın, barış planımızın ilk aşamasını onayladığını duyurmaktan büyük gurur duyuyorum.” ifadesini kullanan Trump, söz konusu anlaşmayla tüm esirlerin çok yakında serbest bırakılacağını vurguladı.

Trump, şöyle devam etti:

“Bu, İsrail’in güçlü, kalıcı ve sonsuz bir barışa doğru atılan ilk adım olarak askerlerini üzerinde anlaşmaya varılan hatta çekeceği anlamına geliyor.”

Ateşkes sürecine katkı yapan taraflara ve ülkelere de teşekkür eden Trump, “Bu tarihi ve benzeri görülmemiş olayın gerçekleşmesi için bizimle birlikte çalışan Katar, Mısır ve Türkiye’den arabuluculara teşekkür ediyoruz.” ifadesine yer verdi.

Trump, söz konusu anlaşmanın Arap ve Müslüman dünyası, İsrail, ABD ve bölge ülkeleri için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, Filistinli gruplarla yürütülen ciddi müzakerelerin ardından Gazze’de ateşkes anlaşmasına varıldığı doğrulandı.

Açıklamada, “Hamas, Gazze’ye yönelik savaşın sona erdirilmesini, işgalcilerin çekilmesini, yardımların girişini ve esir takasını öngören bir anlaşmaya varıldığını duyurur.” ifadeleri yer aldı.

Arabuluculara teşekkür edilen açıklamada, “Katar, Mısır ve Türkiye’deki arabulucu kardeşlerimizin çabalarını büyük bir takdirle karşılıyoruz. Ayrıca, savaşın nihai olarak sona ermesini ve işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesini hedefleyen ABD Başkanı Donald Trump’ın çabalarını da takdir ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Trump, ateşkes anlaşmasına garantör devletler, çeşitli Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası çevrelere seslenilen açıklamada, İsrail hükümetinin anlaşmanın sorumluluklarını yerine getirmeye zorlanması, uzlaşılan konuların uygulanmasından kaçınmasına izin verilmemesi çağrısında bulunuldu.

Gazze, Kudüs, Batı Şeria ve tüm Filistin topraklarında İsrail’in planlarına karşı onurlu duruş sergileyen Filistinlilerin selamlandığı açıklamada, “Bu büyük fedakarlıklar ve dik duruş işgalci İsrail’in boyun eğdirme ve yerinden etme planlarını başarısızlığa uğrattı.” denildi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu