Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısSiyaset

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Dânâ: “Cumhurbaşkanımız, Holguin ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdi”

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ, Cumhurbaşkanı’nın BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile yaptığı görüşmede, çözüm iradesi varsa bunun iyi niyetli ve yapıcı adımlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladığını, Kıbrıs Türk tarafının bu yönde hazır olduğunu söyledi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ, çözüm ikliminin yaratılabilmesi için iyi niyetli ve yapıcı adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, Kıbrıs Türk tarafının bu yönde hazır olduğunu söyledi.

Müsteşar Dânâ’nın tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Sayın Maria Angela Holguin ile bugün çok verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Sayın Holguin ile son üçlü görüşmeden bu yana yaşananlar ve sunulan güven artırıcı önlemlere dair karşılaşılan tıkanıklıklar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Holguin’e, Kıbrıslı Rum Lider ile yaptığı görüşmeden sonra genişletilmiş gayri resmi 5+1 toplantı hususuna dair söylediklerinin ve metodoloji önerimize yaptığı atfın yerinde olduğunu, ortada çözüm iradesi varsa, öncelikle bu amaca yönelik atmosferi yaratmak konusunda iyi niyetli ve yapıcı adımlar atılması gerektiğini, çözüm iradesi doğrultusunda Kıbrıs Türk halkının bunu yapmaya hazır olduğunu aktardı.

2017 yılında Crans-Montana’da gerçekleşen konferansın çöküşünden bu yana yaşanan durgunluk, son liderler toplantısının ardından görüşme masası dışında yaşananlar ve bahse konu toplantıda üzerinde hemfikir olunan konularda atılmamış adımların çözüm iklimi yaratmak için adada yapılması gerekenleri kaçınılmaz kıldığını belirten Sayın Cumhurbaşkanımız, “Yeni geçiş kapıları açılması konusunda dahi anlaşamayan iki lider Kıbrıs sorununu nasıl çözecek” düşüncesinden Kıbrıslı Türkleri ve Rumları uzaklaştırmak için yapılması gerekenler olduğunu, yarınki görüşmede bu konularda adımlar atılmasını umduğunu ve bunun için hazır olduğunu vurguladı”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu