Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Dijital Piyasalar Yasası’nı ihlal ettiği gerekçe gösterildi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Google’ın Dijital Piyasalar Yasası’nı iki farklı alanda ihlal ettiğini belirlemesinin ardından şirkete toplam 890 milyon euro para cezası verdi.

AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Google Arama’da kendi hizmetlerini kayırması ve Google Play’de işletmelerin tüketicileri alternatif ve çoğu zaman daha ucuz satın alma kanallarına yönlendirmesini engellemesi nedeniyle Dijital Piyasalar Yasası’nı ihlal etti.

Bu kapsamda Komisyon, Google’a ilk ihlal nedeniyle 460 milyon euro ve ikinci ihlal nedeniyle 430 milyon euro olmak üzere toplam 890 milyon euro para cezası verdi. AB Komisyonu, verilen para cezalarının ihlallerin “ciddiyeti ve süresi” dikkate alınarak belirlendiğini açıkladı.

Komisyon ayrıca Google’ın söz konusu ihlalleri sona erdirmesini istedi. Buna göre Google’ın Arama sonuçlarında üçüncü taraf hizmetlere kendi hizmetleriyle eşit, adil ve ayrımcı olmayan şekilde davranması ve Google Play üzerinden uygulama dağıtan geliştiricilerin kullanıcılarla mağaza içi ve dışında serbestçe iletişim kurmasına ve sözleşme yapmasına teknik ve hukuki olarak izin vermesi gerekiyor.

Google’ın Komisyon kararlarına 60 gün içinde uyması gerekiyor. Aksi halde şirket, küresel yıllık cirosunun yüzde 5’ine kadar günlük para cezası riskiyle karşı karşıya kalabilir.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu