Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

LAÇ Belediyesi basın toplantısıyla mali tablosunu açıkladı

Lapta-Alsancak-Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkanı Fırat Ataser, belediyenin mali yapısına ilişkin açıklamalarda bulunarak, göreve geldikleri dönemden bu yana kredi kullanılmadığını ve belediyenin borçlanmadan faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Ataser, belediye çalışanlarının geleceğine ilişkin tartışmalara da değinerek, “Personelimiz rahat olsun” mesajı verdi.

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Lapta-Alsancak-Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkanı Fırat Ataser, belediyenin mali yapısına ilişkin açıklamalarda bulunarak, göreve geldikleri dönemden bu yana kredi kullanılmadığını ve belediyenin borçlanmadan faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Ataser, belediye çalışanlarının geleceğine ilişkin tartışmalara da değinerek, “Personelimiz rahat olsun” mesajı verdi.

Belediyenin mali yapısına ilişkin düzenlenen basın toplantısında 2023 yılından bugüne kadar olan bütçe gerçekleşmeleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

“Borçlanma kararı almadık, almayacağız”

Belediye Başkanı Fırat Ataser, göreve geldikleri günden itibaren borçlanma yoluna başvurmadıklarını belirterek, mevcut mali yapının belediyenin kendi kaynaklarıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Ataser, “Yine söylüyoruz, biz borçlanma kararı almadık. Almayacağımızı da söyledik” diyerek, belediyenin faaliyetlerini mevcut kaynakları çerçevesinde sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

Ataser ayrıca, bazı ödemelerin güncel tutulabilmesi amacıyla Kamu Kart sisteminden yararlanma ihtiyacının gündeme geldiğini anlattı. Sigorta ve İhtiyat Sandığı ödemeleri ile devlet katkısından kaynaklanan zaman farklarının belediyenin nakit akışında ihtiyaç oluşturduğunu belirten Ataser, Kamu Kart uygulamasının başka belediyeler tarafından da kullanıldığını söyledi.

“Personelimiz rahat olsun”

Ataser, belediye personelinin işten çıkarılacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi.

Çalışanların görevlerinin başında olmaya devam edeceğini belirten Ataser, belediye personeline yönelik, “Personelimiz rahat olsun” mesajını verdi.

Ataser, “İhtiyacımıza göre aldık, sorumluluğunu da yerine getireceğiz. İşine sahip çıkanı durdurmayız” ifadelerini kullandı.

2023’ten 2026’ya bütçe büyüdü

Basın toplantısında belediyenin mali tablosuna ilişkin rakamları ise Muhasebe Şube Müdürü Salih Gürler açıkladı.

Gürler’in verdiği bilgilere göre, 2023 yılında 300 milyon TL olarak belirlenen bütçede gelir gerçekleşme oranı yüzde 98, gider gerçekleşme oranı ise yüzde 92 oldu.

2024 yılında başlangıç bütçesi 585 milyon TL olarak belirlenirken, ek bütçelerle toplam bütçe 623 milyon TL’ye yükseldi. Yıl sonunda yaklaşık 609 milyon TL gider gerçekleşmesi sağlandı.

2025 yılında ise belediyenin bütçesi 1 milyar 126 milyon 300 bin TL’ye çıktı. Yıl içerisinde gerçekleştirilen ek bütçeyle bu rakama 35 milyon TL daha eklendi.

2026 yılı bütçesinin 1 milyar 695 milyon TL olduğunu belirten Gürler, yılın tamamlanmasına yaklaşık üç ay kaldığını ve hedeflerinin bütçe gerçekleşmesini yüzde 90’ın üzerine taşımak olduğunu söyledi.

Devralınan borcun 2027’de kapanması bekleniyor

Gürler, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı yaklaşık 10 milyon TL tutarındaki borcun taksitlerinin ödenmeye devam ettiğini belirtti.

Söz konusu borcun Lapta Belediyesi döneminden devralındığını ifade eden Gürler, ödemelerin 2027 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Gürler ayrıca, Fırat Ataser döneminde belediye tarafından kredi kullanılmadığını vurguladı.

Ataser: “Vergilerimizi tamamen kapattık”

Ataser, göreve geldikleri dönemden itibaren belediyenin vergi yükümlülüklerinin yerine getirildiğini de belirterek, “Borcumuz hiç yok” ifadelerini kullandı.

Personel yükümlülüklerinin yanı sıra belediyenin sahadaki yatırımlarının da güncel şekilde sürdürüldüğünü savunan Ataser, belediyenin mali yapısının siyasi tartışmaların dışında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

“Görevimize devam edeceğiz”

Açıklamasında siyasi tartışmalara da değinen Ataser, bağımsız belediye başkanı olarak kendilerine yönelik eleştirilerin arttığını savundu.

Ataser, “Buna karşı dimdik ayaktayız. Görevimize devam edeceğiz. Nasıl söz verdiysek tutacağız” dedi.

Belediye başkanlarının siyasi yapılardan bağımsız hareket edebilmesinin önemine de değinen Ataser, tüm belediye başkanlarının bağımsız olması yönündeki görüşünü dile getirdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu