Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
piyangolar
EkonomiGenelKıbrısManşet

Tarım ve gıdada yeni fikirler paylaşılacak

Tarım, balıkçılık ve kırsal kalkınma alanlarında yeni fikirler paylaşılacağı Kıbrıs Tarım-Gıda Forumu 3-5 Kasım'da yapılacak.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Tarım, balıkçılık ve kırsal kalkınma alanlarında yeni fikirler paylaşılacağı Kıbrıs Tarım-Gıda Forumu 3-5 Kasım’da yapılacak.

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Avrupa Birliği Yardım Programı kapsamında finanse edilen ve Eunite Programı altında ikincisi düzenlenecek forumun, birinci ve üçüncü günü Lefkoşa’da, ara bölgedeki Goethe Enstitüsü’nde yapılacak.

Yeni teknolojiler, iklim dostu tarım, AB politikaları, Yeşil Hat ticareti ve toplulukların güçlendirilmesi konularında panellerin yapılacağı Goethe Enstitüsü’nde açılış konuşmaları da olacak.

Eunite tarafından yapılan duyuruya göre, forumun ikinci günü olan 4 Kasım Çarşamba yerel bazı girişimciler ve iş yerleri ziyaret edilecek.

Yerel gıda sektörünün sürdürülebilirliğini ve rekabet gücünü artırmanın yollarının da görüşüleceği forumda dijital araçların, bilgi paylaşımının ve iki toplum arasında iş birliğinin bu yönde nasıl kullanılabileceği konuşulacak. Bu düşünceyle 2026 formuna “Dijital Kökler – Çiftlikleri, Gıdayı ve Pazarları Bir Araya Getirmek” teması verildi.

İngilizce olarak gerçekleştirilecek oturumlarda Türkçe ve Yunanca dillerine eşzamanlı çeviri sağlanacak. Foruma kayıt www.eunite-cyprus.eu sitesinden yapılabilecek.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu