EkonomiKıbrısManşetSiyaset

KKTC hükümeti kendini ne sanıyor acaba?

Aklı başında olan herkes aynı şeyi söylüyor: KKTC, kaybettiği turizm ve yükseköğretim gelirlerini geri kazanmak zorundadır

Salgın başladı, binlerce kişi işsiz kaldı. Ülkemizde çalışan yabancıların ve eğitim alan öğrencilerin binlercesi ülkelerine döndüler, tüketim ve tüketime dayalı ekonomik faaliyetler de alabildiğine daraladı. Dükkanlar kapandı, insanlar gelirlerini kaybetti; evlerine ekmek bile alamaz duruma düştüler.

Bu durumda aklı başında olan herkes aynı şeyi söylüyor: KKTC, kaybettiği turizm ve yükseköğretim gelirlerini geri kazanmak zorundadır. Kuzey Kıbrıs’tan konut almak isteyen yabancıların salgın koşullarında bile gelebilmelerini organize etmek gerekiyor.

Ama heyhat! KKTC hükümeti, kendi bu işlerden sorumlu görmüyor. Kendisi her ay borçlanmaya başladı ama hayatını borçlanarak bile sürdüremeyecek duruma düşen insanları görmezlikten geliyor.

Aylarca kapalı olan işyelerine 1500 TL yardım yapılmasını konuştular… Sonunda 1000 TL yardım yaptılar. Herhalde insanların o bin TL’yi bozdurup bozdurup harcadıklarını düşünüyorlar!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu