KıbrısManşet

Adamızın en eski Festivallerinden 60. Mehmetçik Üzüm Festivali sona erdi

Adamızın en eski Festivallerinden 60. Mehmetçik Üzüm Festivali Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ve üst düzey katılım ile görkemli bir açılışla başladı.

5 gün boyunca süren Festivalde çeşitli Kültürel etkinlikler düzenlenerek Üzüm ve üzüm ürünleri ziyaretçiler ile buluştu.
Festival Programı kapsamında birçok etkinlik, birçok konser ve yerel ürünlerin olduğu Mehmet Tayyareci üzüm sokağı ziyaretçilere eşlik etti.

Festivalin ikinci gününde Kıbrıslı ses sanatçıları, ziyaretçilerle buluştu. Birbirinden güzel şarkılarını Mehmetçik Festivali için seslendiren Kıbrıslı sanatçılar, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.
Festivalin üçüncü günü Retro Çalgıcıları ekibinin harika Showlarıyla renklenen sahne, ilerleyen saatlerde Türkiye’nin muhteşem seslerinden Suavi’yi ağırladı.

Suavi’nin festivalde gerçekleştirmiş olduğu konsere vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu.
60. Mehmetçik Üzüm Festivali dün akşam Edip Akbayram konseriyle tamamlandı. Muhteşem konserde adeta ziyaretçi akını yaşandı. Usta sanatçı Akbayram, dillere dolanan şarkıları ile ziyaretçilere müzik ziyafeti yaşattı.
Festivalle ilgili değerlendirme yapan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, 60. Mehmetçik Üzüm Festivali’nin planladıkları şekilde başarılı geçtiğini, özellikle köylü üreticilerin tüm ürünlerinin alıcı bulduğunu söyledi.

Sarıçizmeli, Mehmet Tayyareci Sokağı’nda Mehmetçik bölgesinden 21 üreticinin stant açtığını ayrıca Festivalciler Birliği’nin düzenlemesiyle farklı stantlar da kurulduğunu belirtti.

Sarıçizmeli, festivalin organizasyonuna katkıda bulunan herkese, sponsorlara, katılımcılara ve ziyaretçilere teşekkür ederek, gelecek yıl 61’inci festival için planlamalara yakın gelecekte başlayacaklarını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu