KıbrısManşetSiyasetToplum

Adına kaza denir mi bilmem

Çok açık ki mevcut Yasalar günün koşullarına göre revize edilmeli, lakin trafik kurallarına uymayan sürücülere de mevcut cezaların çok üstünde cezalar uygulanmalıdır

İnsanlar bir hiç uğruna hayatlarını kaybediyor. Aşırı sürat, cep telefonu ile meşgul olmak ve alkollü araç kullanmak meydana gelen kazaların başlıca nedenleri.

Bu bireysel hatalar telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açıyor.

Ve maalesef bütün bu yaşananlardan ders çıkaranların sayısı yok denecek kadar az.

Elbette burada meydana gelen kazalarda devletin de sorumlulukları yok değil.

Yol ruhsatını vatandaştan bir tamam alan devlet yollara hiçbir yatırım yapmazken biz karanlık ve bozuk yollarda araç kullanmak mecburiyetinde kalıyoruz.

Haliyle burada devletin de sorumluluğu vardır. Ha elbette bireysel tercihlerin hata üzerine yoğunlaştığını hiçbirimiz göz ardı edemeyiz. Cep telefonu ile araç seyir halindeyken meşgul olmanın, alkollü araç kullanmanın, trafik kurallarına uymamanın elbette izahı yoktur. Ve fakat bunca kazaya rağmen onca can kaybı ve ağır yaralanmalara rağmen ders çıkarmayan kalabalık bir kitle var ki, her gün yollarda bu davranış biçimi içinde olan birçok insanı araç kullanırken cep telefonu ile meşgul olduğunu görüyoruz.

Bu insanların her biri trafikte tehlike saçıyor. Çok açık ki mevcut Yasalar günün koşullarına göre revize edilmeli, lakin trafik kurallarına uymayan sürücülere de mevcut cezaların çok üstünde cezalar uygulanmalıdır. Sorumsuz kişilerin trafikte araç kullanmasının önüne geçecek caydırıcı etkisi çok büyük olan ceza maddeleri getirilmelidir. Alkollü araç kullanmanın, araç kullanırken cep telefonu ile meşgul olmanın, süratli araç kullanmanın çok ağır ve caydırıcı etkisi olan cezaları olması artık elzem hale gelmiştir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu