KıbrısManşet

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara vatandaşlar isyan etti

Akaryakıt fiyatlarına gece yarısı gelen okkalı zamla birlikte, vatandaşlar için artık motorlu taşıt kullanmak neredeyse imkânsız hale geldi.

Akaryakıt fiyatlarına gece yarısı gelen okkalı zamla birlikte, vatandaşlar için artık motorlu taşıt kullanmak neredeyse imkânsız hale geldi. Varlığıyla yokluğu pek fark etmeyen toplu taşımanın da durma noktasına geldiği ülkemizde, zamlar vatandaşları alternatif üretmeye zorluyor.

Akaryakıt fiyatları ile birlikte arabaları kullanmak artık bir lüks haline gelirken vatandaşlar eskiye dönüş yaparak eşek kullanmaya yöneliyor.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara isyan eden vatandaşlar, “Arabaları da sattıracaklar artık bisiklete ya da binek hayvanlara döneceğiz çünkü ancak bu şekilde ulaşım masrafından kurtuluruz” yorumunda bulundu.

Değirmenlik vatandaşı Emirali Öztüccar ise bugün yayınladı fotoğrafla zamların gelmesi ile birlikte ‘eşekleri hazır’ olduğunu ifade etti.

EURODİZEL 20 TL’Yİ AŞTI, BENZİN 20 TL’YE DAYANDI…

Bakanlar Kurulu, kararıyla gece yarısından itibaren akaryakıt fiyatlarına yeniden zam yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan emirnameye göre kurşunsuz 95 oktan benzinin litresi 18.75 TL’ye, kurşunsuz 98 oktan benzinin litresi 19 TL’ye, Euro dizelin litresi 21.07 TL’ye ve gazyağının litresi de 19.46 TL’ye yükseldi. Buna göre, 98 oktan kurşunsuz benzinin litresine 4.03 TL, 95 oktan kurşunsuz benzine 4.02 TL, Euro dizele 6.45 TL ve gazyağına da 5.33 TL zam yapılmış oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu