GenelKıbrısManşet

Akaryakıt ihalelerinde Enerji Üst Kurulu yol gösterici olacak;konu siyasetten uzaklaştırılacak

-Mine İçsel

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ada TV’de Cüneyt Oruç’un programında enerji konusunu değerlendirdi.

Enerjinin siyaset üstü bir konu olduğunun altını çizen Amcaoğlu, artık enerji konusunda siyasetin karar vermeyeceğini belirtti.

Meclis’te İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde Enerji Dairesi’nin kurulumuna ilişkin yasa tasarılarının görüşülmeye başlanacağını dile getiren Bakan Amcaoğlu, daha sonra Enerji Üst Kurulu kurulacağını dile getirdi.

Kurul ile ilgili bilgi veren Amcaoğlu; bu Kurul’da işinin ehli, uzman kişilerin yer alınacağını ve tavsiye kararlar üreteceklerini şu cümlelerle anlattı:

“Enerji strateji planının yapılması sağlanacak. Yakıtın nasıl alınacağı, sürecin nasıl planlanacağı, bilir kişiler tarafından kararlaştırılacak. Uzman kişiler olacak bu kişiler. Gerekli planlamalar yapılacak, tavsiye kararlar üretilecek ve ilgili Bakanla görüşecekler enerji konusunu. Konuyu en iyi bilenler planlasın, en iyi bilenlerin planlarına göre bizler de yönetme şansı elde edebilelim. Artık Bakan yarın için yapılacak akaryakıt ihalesi ile ilgili karar verme yetkisine sahip olmayacak, Üst Kurul’un aldığı tavsiye kararını uygulamak ve uygulatmakla yükümlü olacak Bakan.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu