EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Aklın yolu bir

Böylesi bir siyasi ortamda toplumsal  faydanın, toplumsal geleceğin, kurumlarının hiç ama hiç önemi kalmadı bunların nezdinde.. 24 kişiyi sırf yandaş, partili oldukları için liyakat gözetmeksizin münhalsiz devlete istihdam ettiler, bu arada kaynak yok deyip 3 aydır üniversitelilere bursları ödenmiyor, iyi eğitim almış birçok nitelikli genç işsizlik nedeniyle ülkeden göç ediyor

Bunu artık herkesin idrak etmesi gerekiyor.

Bu ülkede ortak akla ve toplumsal mutabakata ihtiyacımız vardır.

Doğru siyasetin icrası için elzem olan budur.

Gerisi zaman kaybıdır ve ülke olarak bizi hiçbir yere taşıyamayan boş çabalardır.

Dolayısıyla hiçbir siyasi partinin tek başına içinde bulunduğumuz konjonktürel ve yapısal sorunları çözecek potansiyeli yoktur.

O halde ortak akılla birçok sorunun üstesinden gelinebileceğini anlamakta fayda vardır. Bugün birçok alanda planlama yapmamız gerekiyor. Ulaşım altyapısı, tarım ve hayvancılık, eğitim, insan işgücü, yüksek öğretim, turizm, inşaat sektörü, ekonomi, ülkesel gelişme vs., vs.

Bütün bunların sürekliliği olacak şekilde devlet politikasına dönüştürülmesi gerekiyor. Var mı böyle bir gayretimiz?

Yok.

Hiçbir alanda yok.

Olsa bile

Bugünlük, yarınlık

Her gelen kendine göre sil baştan yapıyor.

Velhasıl işimiz gücümüz günü kurtarmak.

Popülizmden hiçbir şartta vazgeçmeyen ve bunun için yanlışları topluma olağan kabul ettirmeye çalışan sakat bir anlayışla karşı karşıyayız. Toplumsal öncelikler yerine, partisel beklentilerin öne çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Nitekim  yeni seçimden çıkmamıza rağmen üzülerek görüyoruz ki siyasi partiler yine hoyratça seçim yatırımı yapıyorlar. İktidar gücünü eline geçirmek için yanıp tutuşanlar bir yana, mevcut düzenin çarklarını korumaya çalışanlar arasında sıkıştı kaldı toplum.

Böylesi bir siyasi ortamda toplumsal  faydanın, toplumsal geleceğin, kurumlarının hiç ama hiç önemi kalmadı bunların nezdinde.. 24 kişiyi sırf yandaş, partili oldukları için liyakat gözetmeksizin münhalsiz devlete istihdam ettiler, bu arada kaynak yok deyip 3 aydır üniversitelilere bursları ödenmiyor, iyi eğitim almış birçok nitelikli genç işsizlik nedeniyle ülkeden göç ediyor.. Partizanca alınan kararlar, atılan adımlar toplum olarak bizi çıkmaza sürüklüyor. Bu hükümet ve muhalefet anlayışı bir an önce değişmezse bugünleri de çok arayacağımız bir süreç bizi bekliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu