KıbrısManşetSiyasetToplum

Akpınar: Ercan Havalimanı’nda merdiven boşluklarında fare kapanına takılıp ölen farelerin kokusu insanları rahatsız ediyor

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Ercan Havalimanı’nın kötü durumu hakkında açıklamalarda bulunurak, işetmeci firmanın ve Ulaştırma Bakanlığı’nın buradaki sorunlarla ciddi şekilde ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

Akpınar, Ercan Havalimanı’nda hizmet veren körüklerde merdiven boşluklarında fare kapanı olduğunu, burada kapana sıkışıp ölen farelerin yaydığı kötü kokunun insanları çok rahatsız ettiğini söyledi.

Akpınar, “Ercan Havalimanı bir çok ülkedeki muadillerinden daha güzel. Ancak havalimanı işletmeciliği çok farklı bir şey… Ulaştırma Bakanlığı ilgili şirket ile nasıl bir sözleşme içerisinde hareket ediyor bunu anlamak gerekiyor, tercüme olayında yaşandığı gibi. Oradaki menfaat getirecek işletmelerden daha fazla yönetimsel olgularla uğraşılması gerektiğini birilerinin hatırlatması gerekiyor” dedi.

Kanal T Haber Müdürü Mahmut Doğan’ın sorularını yanıtlayan DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Ercan Havalimanı konusunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nı takındığı tutum nedeniyle eleştirdi.

Körüklerde, merdiven boşluklarında fare kapanlarının bulunduğunu ve burada ölen farelerin kokusunun etrafı sardığını belirten Akpınar, “körükte , bazı merdiven boşluklarında aydınlanma olmaması düşündürücü. Kaç ay olmasına rağmen halen odaklanma sorunu yaşanıyor. Şimdi bunlar hoş şeyler değil. O nedenle havaalanını işleten firmanın gerekli ciddiyeti göstermesi, bakanlığında bunu hatırlatması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu