GenelKıbrısManşet

Aras Kargo’dan büyük vurgun!

KKTC’nin yasal boşluklarından yararlanan Aras Kargo’nun Aliexpress üzerinden gelen paketler için gümrük adı altında yasadışı şekilde fahiş ücretler talep etmesi vatandaşları çileden çıkardı

 

ARAS DEĞİL ‘ARAK’ KARGO… Son yıllarda ülkemizde de online alışveriş oldukça yaygınlaştı. KKTC’de aradığı ürünü bulamayan ya da çok daha uygun fiyata satın almak isteyen kişilerin başvurduğu online alışveriş platformu Aliexpress üzerinden satın alınan ürünler üzerinden ülkemizde büyük bir rant kapısı oluşmuş durumda. Vatandaşlar aradıkları ürünü çok uygun fiyata aldıklarını düşünürken, ürünü teslim almaya gittikleri zaman kötü bir sürprizle karşılaşıyor. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan birçok vatandaş, Aras Kargo’nun yarattığı vurgun düzenine isyan etti. Aliexpress üzerinden takipli gönderi olarak alınmayıp standart gönderi olarak alınan ürünler bir süreden beridir Posta Dairesi yerine Aras Kargo’ya gönderiliyor. Aras Kargo ise vatandaşlardan ‘gümrük bedeli’ altında fahiş fiyatlar talep ederek vatandaşları adeta sömürüyor.

FAHİŞ FİYATLAR TALEP EDİLİYOR… Posta Dairesi’nin kargo bölümünden teslim alınan 10 doların altındaki ürünlere gümrük ücreti talep edilmezken, 10 dolar üzerindeki ürünlereyse, gümrük memuru gözetiminde makul oranlarda gümrük bedeli talep ediliyor. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar Aras Kargo’nun 1 dolarlık ürün için 60-70 TL gümrük bedeli talep ettiğini ifade ederken, birçok vatandaş satın aldığı ve aylarca gelmesini beklediği ürünü teslim almaktan vazgeçiyor. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiler neticesinde, Aras Kargo’nun yasal boşluklardan yararlanarak vatandaşları sömürdüğü ve gümrük bedeli adı altında alınan bedellerin devletin kasasına değil şirketin kasasına gittiği ve bu durumdan Gümrük ve Rüsumat Dairesi’nin de bilgisi olmadığı ortaya çıktı.

BAKANLIK DA DURUMDAN RAHATSIZ… Konuyla ilgili olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı da aldığı çok sayıda şikâyet üzerine dün bir açıklama yapma gereği duydu. Son zamanlarda LP ile başlayan 16 haneli kodu bulunan ve 13 haneli yeni bir barkod verilmemiş gönderiler KKTC’ye, AliExpress ile anlaşmalı olan Aras Kargo ile gelmekte olduğu kaydedilen açıklamada ürünlerin teslim aşamasında yaşanan bazı ödeme talepleriyle ilgili birçok şikâyet yapıldığı belirtildi. Bakanlık, söz konusu gönderilerin teslim işlemlerinde KKTC Posta Dairesi Müdürlüğü ve Şubelerinin herhangi bir bağı ve de ilgisi bulunmadığını da açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu