KıbrısManşetToplum

Arıklı: Hata sonucu yeni havalimanına polis ve gümrük için yer yapılması unutuldu

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yeni Ercan Havalimanı'nın 20 Temmuz'da açılması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek açılış tarihin bir kez daha ertelenmeyeceğini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yeni Ercan Havalimanı’nın 20 Temmuz’da açılması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek açılış tarihin bir kez daha ertelenmeyeceğini söyledi.

“Hata sonucu yeni havaalanına polis ve gümrük için yer yapılması unutuldu”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Yeni Ercan Havaalanı binası inşa edilirken bir hata sonucu gümrük ve polis için yer yapılmasının unutulduğunu ifade ederek alternatif çözümler üretileceğini açıkladı.

“20 TEMMUZ’DA AÇILMAMASI İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK”
Erhan Arıklı, 20 Temmuz 2023 tarihinde yeni Ercan Havaalanı’nın açılmaması için hiçbir neden bulunmadığını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sonraki ziyaretinin 20 Temmuz’da olacağına dikkat çeken Arıklı, Erdoğan’ın “20 Temmuz’da yeni havaalanına ineceğim” sözünü yerine getireceklerini, hiçbir sorunun yaşanmaması için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını vurguladı.

Şu anda Yeni Ercan Havaalanı’nda çok yoğun bir çalışma olduğuna dikkat çeken Arıklı, bazı sıkıntıların zamanla giderilebileceğini, açılış tarihinin bir kez daha değişmeyeceğini belirtti.

“SON BİR İKİ RÖTUŞ KALDI”
Yeni Ercan Havaalanı’nda kullanılmak üzere pist için de mobil meteoroloji cihazı gibi bazı ekipmanların Türkiye’den getirileceğini ifade eden Arıklı, binada son bir iki rötuş kaldığını dile getirdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu