EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Asgari Ücret Saptama Komisyonu yeniden masaya oturdu

Bakalım bu kez hem işverenlerin hem de işçi tarafı temsil eden sendikaların ortak paydada buluşabileceği bir rakam belirlenebilecek mi?

Asgari Ücret Saptama Komisyonu asgari ücreti belirleyebilmek adına bugün yeniden masaya oturdu.

Bakalım bu kez hem işverenlerin hem de işçi tarafı temsil eden sendikaların ortak paydada buluşabileceği bir rakam belirlenebilecek mi?

Her iki taraf tekrardan dinlenecek ve verilen teklifler Bakanlar Kurulu’na sunulacak.

Edinilen bilgiye göre işçi kesimi temsilen işveren tarafının bugün vermiş olduğu teklifin brüt 6 bin 424 TL olduğu kaydedilirken, işçileri temsilen sendikaların 22 Aralık’ta belirledikleri rakam olan 7 bin TL’nin arkasında duruyor.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun 22 Aralık 2021 tarihinde, işveren temsilcilerinin masadan ayrılmasının ardından, oy çokluğu ile brüt saatlik 40.38TL, günlük 323.07 TL, haftalık bin 615.38 TL ve aylık 7 bin TL olarak belirlediği asgari ücret, itirazlar üzerine yeniden masaya yatırıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Bu çerçevede, 7 bin TL’lik asgari ücrete, 22 Aralık 2021 tarihinde Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası, 29 Aralık 2021 tarihinde Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (TEL-SEN), Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları (EL-SEN) ve 30 Aralık 2021 tarihinde Kıbrıs Türk Kamu Emekçileri Sendikası (KES) yazılı olarak itiraz etmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu