GenelKıbrısManşet

Şener Elcil: Bu halk seçimlerde yeniden bu insanlara gidip oy verirse buna diyecek bir sözüm olamaz

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, ülkede bunca sorun ve maddi sıkıntı çeken insan varken, Cumhurbaşkanlığı Külliye yapımı için 680 Milyon kaynak ayrılmasını eleştirerek, “Sn. Tatar’a sormak istiyorum, Külliye’nin içinde yer alacak hamama istihdam edilecek tellak ve Külhanbeyler ( Alttan yanmalı hamamlara odun atanlara denir) için münhal açacak mısınız?” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, ülkede bunca  sorun ve maddi sıkıntı çeken insan varken, Cumhurbaşkanlığı Külliye yapımı için  680 Milyon kaynak ayrılmasını eleştirerek, “Sn. Tatar’a sormak istiyorum, Külliye’nin içinde yer alacak hamama istihdam edilecek tellak ve Külhanbeyler ( Alttan yanmalı hamamlara odun atanlara denir) için münhal açacak mısınız?” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil,  Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Elcil, konuşmasının başında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için devlet bütçesinden ayrılan 680 Milyon TL’yi eleştirerek, “Ülkede sağlıktan eğitime, ekonomiden asgari ücretlinin açlık sınırıyla boğuştuğu bir ortamda Külliye inşasına bu kadar para ayrılmasına anlam vermek mümkün değil. Buradan Sn.Tatar’a sormak istiyorum bu külliyenin hamamında çalışmak üzere tellak ve Külhanbeyi istihdamı için münhal açacak mısınız?” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki Erdoğan ve AKP rejiminin ülkeyi batırdığını ve şu an için de bir iç çatışmayı körüklediğini anlatan Elcil, “Erdoğan’ın buradaki biatçıları ise tek bir laf etmekten korkuyorlar, Türkiye ile birlikte adanın kuzeyi de batmak üzere” dedi.

Açıklamalarında, Türk Lirası’nın sürekli değer kaybetmesiyle yeniden gündeme gelen Stabil bir para birimine geçme konusunu da değerlendiren Elcil, “Euro veya Stabil bir para birimine geçmek mümkündür. Hatta adını Kıbrıs Coin diyebileceğimiz para da basabiliriz, bunun karşılığı rezervler bankalarımızda mümkündür ve bu parayı kendi iç dolaşımımızda kullanabiliriz. Nasıl olsa ülkede hemen hemen her şey döviz endeksli değil mi?. Bu yöntemle en azından TL’nin sürekli bizi yoksullaştırmasını engellemiş oluruz. Tabi bunun için siyasi bir otoriteye gerek var çünkü Türkiye KKTC’de de TL kullanımını bir egemenlik meselesi olarak görüyor” şeklinde konuştu.

“Her UBP yönetiminde bu halk biraz daha fakirleşti, Ankara rejiminin kuklaları bunu bağımlılığı artırmak için kasıtlı yapıyor, bu halk seçimlerde yeniden bu insanlara gidip oy verirse buna diyecek bir sözüm olamaz” dedi.

Programın sonunda okullardaki salgın vakalarıyla ilgili de bilgiler veren KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, birçok okulda pozitif veya temaslı öğretmen ve öğrenci olduğunu kaydetti. Devletin önlem almak ve denetim yapmaktan çok uzak olduğunu dile getiren Elcil, dün itibarıyla pozitif  vakaların 700 olarak açıklandığını, tedbir ve önlem alınmaması durumunda ise bu sayıların binleri geçeceğini kaydetti. Elcil öğretmenlerin bütün olumsuzluklara karşın yüz yüze eğitime ara vermek istemediğini kaydederek, velilere hem kendilerini hem de çocuklarını koruma çağrısı yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu