GenelKıbrısManşet

Aşkının kurbanı oldu!

Ülkemiz kıyılarına vuran kilolarca uyuşturucu maddenin toplumda huzursuzluğa neden olduğu şu günlerde, polis ve yargının zehir tacirlerine karşı sürdürdüğü mücadele topluma huzur ve güven aşılıyor

13 YIL HAPİS YATACAK

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kara Gül” operasyonu kapsamında tasarrufunda; eroin, metamfetamin ve ham afyon türlerinde toplamda 6 kilo 700 gram uyuşturucu ile yakalanan ve Kanunsuz Uyuşturucu Madde İthal, İhraç, Alma Tasarruf, Verme suçlarından yargılanan Zümrüt Deniz, aleyhinde verilen karar açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tasarrufundaki yüklü miktarda uyuşturucu madde ile yüzlerce kişiyi zehirleyebilecek olan sanık Zümrüt Deniz’e, ibretlik denilebilecek bir hapis cezası ile cezalandırdı.

SUÇ ORTAĞI VE SEVGİLİSİ AYKOL, FARKLI DAVADAN 4 YIL CEZA ALMIŞTI

Sanık aleyhine verilen kararı açıklayan Yargıç Murat Soytaç, “Sanığın tasarrufunda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin çok tehlikeli türde olduğuna, tüketilmeleri halinde bağımlılık yaratma özellikleri ile insan sağlığı üzerinde bilişsel ve fiziksel tahribat yarattığına dikkat çekti. Sanığın tasarrufundaki miktarın yüzlerce kişiyi zehirlemeye yeterli olduğuna dikkat çeken Yargıç Soytaç, Murat Aykol’un yönlendirmesi ile uyuşturucu maddeyi satan sanığın bu yolla maddi menfaat elde ettiğine vurgu yaptı.

SEVGİSİLİSİNİN YÖNLENDİRMESİYLE BU SUÇU İŞLEDİ

Yargıç Murat Soytaç, “Cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan Murat Aykol, cezaevinde iken uyuşturucu suçlarını işlemesi mümkün olmadığından sanık Zümrüt Deniz’in yardımına muhtaçtı. Sanık, sevdiği kişiyi uyuşturucudan uzak tutup topluma ve kendisine faydalı bir birey olmasını sağlamak yerine bu kişinin uyuşturucu işlerini sürdürmesine yardımcı olmuş ve Murat Aykol’un cezalandırma sürecinin amacına ters davranışlarda bulunarak ıslahını baltalamıştır” diyerek, bu durumu sanığın aleyhine değerlendirdiklerini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu