EkonomiKıbrısManşetToplum

Ataoğlu 2022 Mali ve İktisadi İş Birliği Protokolü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 2022 Mali ve İktisadi İş Birliği Protokolü’ne işaret ederek, "Herkesin elini taşın altına koyması gerek" dedi

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT’de ’18.Saat’ programına telefon bağlantısı ise katılarak, 2022 Mali ve İktisadi İş Birliği Protokolü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ataoğlu, geçmişten günümüze protokollerin imzalandığını ancak maddelerin içeriklerine uyulmadığını gözlemlediklerini dile getirerek, “Bizden istenilen KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durur bir pozisyonda olması, bu memleket için neler yapabiliriz, nasıl kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olabiliriz… Tüm kesimlerin ortaya bir görüş koyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Herkesin elini taşın altına koyması gerek” diyen Ataoğlu, yapılacak reformları, eylem planlarını hızlı bir şekilde hazırlanıp hayata geçmesini hedeflediklerini kaydetti.

Ataoğlu, “Sayın Başbakan acil bir Bakanlar Kurulu toplantısına çağırırsa, toplanır, kararı üretir ve protokolü Meclise sevk ederiz” dedi.

Protokolde turizm ile ilgili maddeler olduğunu da aktaran Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın yeni hava yolu şirketi için girişim başlattığını yineleyerek, “En azından bayram süresince ek sefer konulması için neler yapılabileceği, uçak bilet fiyatlarının bayramda ucuzlatılması ile ilgili başlattığımız bir girişimdir umarım güzel sonuç verir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu