KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bakan Pilli açıkladı! Dün akşamdan bu sabaha kadar 32 yeni vaka tespit edildi

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamaya göre, dün açıklanan 52 vakaya ek olarak dün akşamdan bu sabaha kadar 32 yeni vaka daha tespit edildiğini açıkladı. 24 saatte tespit edilen toplam vaka sayısı 74'e yükseldi. Bakan Pilli, tüm siyasi partilere işbirliği çağrısında bulundu

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamaya göre, dün açıklanan 52 vakaya ek olarak dün akşamdan bu sabaha kadar 32 yeni vaka daha tespit edildiğini açıkladı. 24 saatte tespit edilen toplam vaka sayısı 84’e yükseldi. Bakan Pilli, tüm siyasi partilere işbirliği çağrısında bulundu.

“Son günlerde vakalardaki artışın herkes farkında. Sağlıkta çok ciddi bir durumdayız. Dün akşamdan itibaren şu ana kadar 32 vaka sayısına ulaştık. Artık herkes üzerine düşeni yapsın. Tedbirleri daha da artırmalıyız. Meclis’e çok önemli bir görev düşmektedir” diyen Sağlık Bakanı Pilli, “Tüm parti başkanlarının Meclis Genel Kurulu’nun ardından bir araya gelip görüşmesini talep ediyorum. Şu anda bir dakika bile kaybedecek zamanımız yoktur. Tüm parti başkanları toplantısın, bu bir ülke sorunudur. Pandemi de çok ciddi bir noktadayız” dedi.

“Artık sağlıkta kritik sınıra ulaştık. Ülkede büyük bir bulaş vardır. Bana göre hiç konuşma yapılmadan sadece bütçe oylamasını yapılmasını talep ediyorum. Komitelerde gerekli tartışmalar yapılmıştır” diyen Pilli, “Bugüne kadar pandemi döneminde tüm muhalefet partilerinin bize büyük katkıları olmuştur. Başta Tufan Erhürman’ın bize büyük katkıları olmuştur” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu