GenelKıbrısManşetSiyaset

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından toplantıya dair açıklamalarda bulunan Başbakan Ersan Saner, sokağa çıkma yasağının kalktığını, müstesna işletmeler dışında diğer işletmelerin kapanış saatinin ise 00:00’dan 01:00’a çekildiğini bildirdi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından toplantıya dair açıklamalarda bulunan Başbakan Ersan Saner, sokağa çıkma yasağının kalktığını, müstesna işletmeler dışında diğer işletmelerin kapanış saatinin ise 00:00’dan 01:00’a çekildiğini bildirdi.

 

“YÜZYÜZE EĞİTİM BAŞLADI”

Yükseköğrenimde yüz yüze eğitimin dün itibari ile başladığını bildiren Saner, “Bu yıl Nisan ayında 15 bin yabancı öğrencinin gelmesi için ciddi bir program yürütmüştür başarılı çalışmalarımız neticesinde rekabet üstü bir değerimiz olmasından dolayı üniversitelerimiz dün itibari ile yüz yüze eğitime açıldı. Yüz yüze eğitim için gelen üçüncü dünya ülkelerinden gelen ve kırmızı ülke olarak nitelenen öğrencilerin aşılama çalışmaları başlatıldı. 16 bin 500 yabancı öğrenci gelirken 20 bin öğrenci geldi” dedi.

 

“HAYAT PAHALILIĞI ÖDEMELERİ YAPILMAYA BAŞLANDI”

Saner hayat pahalılığı kesintilerinin bugünden itibaren ödenmeye başlandığını duyurdu ve şunları aktardı, “Covid-19’un getirdiği ekonomik sıkıntılardan dolayı mecliste bütçe görüşmelerini 5 gün kısaltıp bütçe görüşmelerini önceden tamamlamıştık. Maliyemizde oluşan bazı ekonomik sıkıntılarda Ocak ayında maaşlara yansıtılması gereken 10.65’lki hayat pahalılığını o dönem yansıtamamıştık.  Bugünden itibaren farkı yatırmış bulunmaktayız. Toplam maliyemize getirdiği 24 milyon TL civarındadır” dedi.”

 

“KURAKLIKTAN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERE 74 MİLYON 259 BİN 840 TL’LİK DESTEK”

Kuraklıktan etkilenen çiftçilere 74 milyon 259 bin 840 TL’lik bütçe ayrıldığını ifade eden Saner, “Bu yıl kurak bir dönem geçirdik. Bu kuraklıktan dolayı çiftçilerimiz sıkıntılı günler yaşadı. Genel Tarım Sigortası’nın yaptığı değerlendirmeler sonucu ülkede kuraklığa giren 360 bin dönüm araziye 74 milyon 259 bin 840 TL ödeme yapılması kararlaştırıldı” ifadelerini kullandı.

 

HİBE DESTEK PROGRAMLARI DEVAM EDECEK

Esnaf, çiftçi, hayvancı, turizm ve sanayicilere de hibe desteklerinin devam edeceğini bildiren Başbakan Saner, “Covid-19’dan dolayı sıkıntı yaşayan ve zor günler geçiren esnafımıza daha önce destek olduğumuz gibi Anavatan Türkiye Cumhuriyeti iş birliği ile kısmi hibe programlarımıza devam ediyoruz. 20 Temmuz 2021 tarihinde esnaf, çiftçi, hayvancımıza, turizme 60 milyon TL’lik hibe desteği verilecek.  Son üç ayı kapsayacak şekilde bugün açılan 10 milyon TL’lik hibe desteğini daha ilan ediyoruz. Hibelerin tümü Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile iktisadi mali iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleşecektir.  11 milyon TL’lik hibe programının 3 milyon TL’de üretimde katma değer ve verimlilik artışının sağlanması ürünlerin uluslararası ticaret imkanlarına kavuşturulması için sanayiciye tarımsal işletmelerde modern üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması için ve katma değerlerinin artırılması için hibe destekleri turizm sektörüne 3 milyon TL’lik dest5ek ise çeşitliliğin artırılması için yeni tesislerin oluşturulması için katkıda bulunacağız.  İki milyon TL’lik hibe ise genç girişimcilere ait 20196 tarihinden itibaren işletmesini kuran ve çalıştıran işletmelere girişimcilik desteği ayrılmıştır.  Genç girişimcilerimizin hibe destek programına 8 Ekim tarihinden itibaren yapılacak” şeklinde konuştu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu