EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Barçın: Çalışma Bakanlığı göreve!

Memurlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İktisatçı Devrim Barçın, birçok otelde 15 gün çalıştırılıp 1200 TL maaş ödemesi yapılan çalışanlar olduğunu belirterek, işverene verilen 1500 TL'lik destek ödemelerini 'iç eden' otel sahipleri olduğunu ifade etti

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, turizm sektörü çalışanlarının bin 500 TL’lik destek ödemeleri için teşvik kapsamındaki 191 işverene, 10 bin 659 çalışan için toplam 15 milyon 988 bin 500 TL tutarında ödeme yaptı.

Memurlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İktisatçı Devrim Barçın, birçok otelde 15 gün çalıştırılıp 1200 TL maaş ödemesi yapılan çalışanlar olduğunu belirterek, işverene verilen 1500 TL’lik destek ödemelerini ‘iç eden’ otel sahipleri olduğunu ifade etti.

Çalışma Bakanlığı’nın bu konudaki yasal mevzuatı uygulaması gerektiğini vurgulayan Barçın, “Lütfen ama lütfen bu konuda gerekli denetimi yapıp ilgili mevzuatı uygulayın ve çalışanın mağduriyetini giderin” çağrısında bulundu.

Memurlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İktisatçı Devrim Barçın’ın açıklaması şu şekilde:

“Bugün bir çok otelde, 15 gün çalıştırılıp, 1.200 TL maaş ödemesi yapılan ve İşçiye verilmek üzere işverene verilen 1.500 TL’yi de iç eden otel sahipleri var!

Bu konuda Çalışma bakanlığı yasal mevzuatı uygulamayacak mı acaba ?

Bu yönde Bakanlıkta bir çok resmi şikayet de var olmasına karşın neden harekete geçilmiyor, denetimler yapılmıyor?

Lütfen ama lütfen bu konuda gerekli denetimi yapıp ilgili mevzuatı uygulayın ve çalışanın mağduriyetini giderin.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu