KıbrısManşetSiyaset

Başbakan Sucuoğlu: Bizlerin yoğun çabası ve Ankara’nın desteğiyle KKTC ekonomisini daha da güçlendirmek ana hedefimiz olacaktır

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın daveti üzerine Ankara’ya ziyaret gerçekleştiriyoruz" diyen Sucuoğlu, ziyaret vesilesiyle, TC-KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü üzerinde son ayrıntıları ele almayı ve imzalamayı öngördüklerini açıkladı

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ankara ziyareti öncesi Ercan Havalimanı’nda açıklama gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın daveti üzerine Ankara’ya ziyaret gerçekleştiriyoruz” diyen Sucuoğlu, ziyaret vesilesiyle, TC-KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü üzerinde son ayrıntıları ele almayı ve imzalamayı öngördüklerini açıkladı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın daveti üzerine Ankara’ya ziyaret gerçekleştiriyoruz. Ziyaretimiz vesilesiyle de, TC-KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü üzerinde son ayrıntıları ele almayı ve imzalamayı öngörüyoruz.

Ankara ziyaretinde, Türkiye’nin desteğiyle şu anda yürürlükte olan ve yürürlüğe koymayı planladığımız altyapı yatırımlarımız ve diğer ekonomik projelerimizi de değerlendireceğiz. Bizlerin yoğun çabası ve Ankara’nın desteğiyle KKTC ekonomisini daha da güçlendirmek ana hedefimiz olacaktır. Ziyaretimizde, Bakanlarımız ve heyetlerimizle birlikte, bugün Ankara’da ekonomik protokolle ilgili çalışmalar devam edecek. Bugün eğer çalışmalar tamamlanırsa yarın öğleden sonra protokolü imzalamayı hedefliyoruz.

Ülkemizde, ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde hazırlanacak ve imzalanacak bu protokolün büyük yararı olacağına inanıyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu