KıbrısManşetSağlıkSiyasetToplum

Başbakan Üstel’den “Sahte Reçete Düzenlenmesi” soruşturması ile ilgili açıklama

Başbakan Ünal Üstel, "Sahte Reçete Düzenlenmesi" meselesi ve soruşturma kapsamında gerçekleşen tutuklanmalar hakkında açıklamalarda bulundU

Başbakan Ünal Üstel, “Sahte Reçete Düzenlenmesi” meselesi ve soruşturma kapsamında gerçekleşen tutuklanmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Üstel, konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu çalışmaları ile polisin yürüttüğü soruşturmanın iş birliği içerisinde genişletilerek devam ettiğini belirtti.

Üstel; mesele ile ilgili 1 doktor ve 1 eczacı mahkemelerimizin verdiği emirle soruşturma maksatlı tutuklandığını belirtirken “Adaletin tecelli edeceğine dair yargımıza olan güvenimiz tamdır” dedi.

Başbakan Üstel’in açıklaması şu şekilde:

“Başbakan Ünal Üstel’in talimatı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın girişimleri ile başlatılan, Sosyal Sigortalar Kurumu ve polisimizin ortak çalışmaları ile yürütülen sahte reçetelerle sigortalardan yasadışı para temini soruşturması kapsamında bugün bir doktor ve bir eczacı mahkemelerimizin verdiği emirle soruşturma maksatlı tutuklanmıştır. Soruşturma genişletilerek sürdürülmektedir.

Halkımızın birikimlerinin, sağlığının, emekliliğinin ve geleceğinin teminatı olan Sosyal Sigortalar kurumumuzdan gayriyasal yollarla çıkar elde etmeye tevessül edenlerin veya olası suç teşkil eden tüm eylemlerin ortaya çıkarılması adına polisimizle iş birliğimiz devam edecektir. Adaletin tecelli edeceğine dair yargımıza olan güvenimiz tamdır.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu