BasketbolGenelKıbrısManşetSpor

Basketbolda yeni bir sayfa açmak istiyoruz

Eser Taçoy’un KKTC Basketbol Federasyonu başkan adaylığını kamuoyuna geçtiğimiz günlerde sadece GIYNIK Spor duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Eser Taçoy adaylığı ile ilgili ilk demecini de GIYNIK Spor’a verdi.

Eser Taçoy’un KKTC Basketbol Federasyonu başkan adaylığını kamuoyuna geçtiğimiz günlerde sadece GIYNIK Spor duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Eser Taçoy adaylığı ile ilgili ilk demecini de GIYNIK Spor’a verdi.

Genelde basketbola özelde ise basketbol hakemlik camiasına 30 yıldan fazla hizmet veren Eser Taçoy, geçtiğimiz günlerde KKTC Basketbol Federasyonu başkanlık adaylığını açıklamış ve bu haberi kamuoyuna sadece GIYNIK Spor duyurmuştu.

Deneyimli isim bu gelişmenin ardından adaylığı ile ilgili ilk demecini de, ülke basketbolunda son dönemde yaşanmaması gereken birçok olumsuz olayı ortaya çıkaran ve cesurca gündeme getirerek basketbol camiasının durumunu ortaya koyan tek spor medyası organı, GIYNIK Spor’a verdi.

Son iki yıldır basketboldaki gelişmeleri camia dışından bakan bir göz olarak takip eden Taçoy, ülke basketbolunun hak etmediği şekilde yönetildiğini düşünürken, camiadan gelen talepler doğrultusunda, sorunları hep birlikte gidermek, basketbolun hak ettiği şekilde yönetilerek yeniden ayağa kalkması için bu adımı attıklarını ve basketbolda yeni bir sayfa açmak istediklerini açıkladı.

İŞTE ESER TAÇOY’UN KKTC BASKETBOL FEDERASYONU BAŞKAN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ DEMECİ:

CAMİADAN GELEN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA BU KARARI ALDIK

“Uzun süre basketboldan ayrı kaldıktan sonra bir basketbol sever ve basketbol aşığı olarak camiadan gelen istek ve talepler doğrultusunda bu kararı aldık. Bizlere camiadan bu şekilde talepler geliyorsa basketbolun yönetim boyutunda ciddi sıkıntılar var demektir. O nedenle bu ayrılık sürecinde yaşananları dışarıdan izleyen biri olarak bu duruma kayıtsız kalamadık ve bu adımı attık.

DERDİMİZ KAOS DEĞİL, BASKETBOLUN HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLMESİ

“Hayatımın büyük bir bölümünü bu camia içinde geçirdim. İçinde emek var, zaman var, aşk var, saygı var, disiplin var, hoşgörü var kısacası adanmışlık var. Bizim derdimiz kavga değil, kaos yaratmak hiç değil. Bizim tek derdimiz var o da ülke basketbolunun ve camianın hak ettiği şekilde yönetilmesi, basketbolun yeniden ayağa kalkması ve en iyi noktalara gelmesidir.”

CAMİAYI KUCAKLAYARAK SORUNLARI HEP BİRLİKTE GİDERMEK İSTİYORUZ

“Bizler, kulüpler arasında yaşanan gerginlikleri, ayrımcılık söylemlerini ortadan kaldırmak, basketbola emek veren herkese hak, adalet ve eşitlik ilkelerini gözeterek saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşmak ve tüm camiayı kucaklayarak yaşanan sorunları hep birlikte gidermek istediğimiz için bu yola çıktık.”

ATAKAN İLE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ, GÜÇLÜ BİR YÖNETİM OLUŞTURACAĞIZ

“Bu kararı alırken ilk güçlü desteği basketbolun efsane isimlerinden sevgili Buran Atakan’dan aldım ve bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Atakan’ın gerek sporculuk kariyerinde gerekse de yöneticilik alanında ülke sporuna ve basketbola verdiği hizmetler çok önemlidir. Bu doğrultuda en kısa sürede her anlamda güçlü bir yönetim kurulu oluşturma çalışmalarımız devam ediyor.”

KULÜPLERİN ONAYI İLE BASKETBOLDA YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYORUZ

“Yönetim kurulumuzu oluşturduktan sonra ilk iş olarak hedeflerimizi ve projelerimizi belirleyeceğiz. Daha sonra ise vizyonumuzu ve misyonumuzu aktarmak için tüm kulüplerle bire bir görüşmeler yapacağız. Kulüplerin de desteği ve onayı doğrultusunda ise basketbolda yeni bir sayfa açmak istiyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu