DünyaManşetToplum

Beyaz Saray: “İsrail ve Suudi Arabistan normalleşme için temel çerçeveyi oluşturdu”

"İsrail lideri Netanyahu, Filistin'le barışa açık kapı bırakabilir"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki normalleşme görüşmelerinde tarafların temel bir çerçeve oluşturduğunu söyledi.

Kirby, cuma günkü basın açıklamasında “Tüm tarafların üzerinde çalışabileceğimiz temel bir çerçevede anlaşmaya vardığını düşünüyorum” dedi.

Sürecin zorlu olduğunu vurgulayan Kirby, “Her karmaşık anlaşmada olduğu gibi, bunda da herkesin bazı şeylerden ödün vermesi gerekecek” ifadelerini kullandı.

Tarafların tarihi bir anlaşmaya doğru ilerlediğini belirten Kirby, çerçevenin içeriğine dair detay paylaşmadı. Beyaz Saray yetkilisi, ağustostaki açıklamasında henüz mutabık kalınan bir çerçeve oluşmadığını söylemişti.

Öte yandan İsrail merkezli haber sitesi Walla, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun geçen hafta ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler’in 78’inci Genel Kurul toplantısında ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmesinde, Filistin meselesinin de gündeme geldiğini yazdı.

Biden’ın normalleşme sürecinin ilerletilebilmesi için Netanyahu’dan iki devletli çözümün gündeme alınacağı bir formül bulmasını istediği savunuldu. Netanyahu’nun da gelecekte Filistin’le barış anlaşması yapılmasına açık kapı bırakabilecek adımlar atılacağını söylediği öne sürüldü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu