DünyaManşetSpor

Bild-Zeitung

Çok şükür şimdilerde işler değişti. İnternet gazeteleri yanında sosyal paylaşım siteleri de var artık. Artık “Her yerde haber var” duayen gazeteci Serhat İncirli’nin de dediği gibi. Durum iyicene “Medya kâğıttan dijitale doğru gidiyor” diyor Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekman

Gelişen teknoloji sayesinde gazetecilik mesleği de dönüştü. Günümüz spor gazetecileri de bu teknolojiden nasîbini almaya devam etmekte. Eskiler taka ve de tuka daktilo başında yazısını yapar, filmlerini banyo eder ve sonunda da çinko üzerinden basıma geçerdi. Zaten tek kanallı TV dünyamız sayesinde birçoğunun kendini ifâde etme şansı da yoktu. Bununla birlikte gazetelerdeki köşe başları da Songuç Kürşad Müdürüm tarafından erken rezerve edilmişti.

Çok şükür şimdilerde işler değişti. İnternet gazeteleri yanında sosyal paylaşım siteleri de var artık. Artık “Her yerde haber var” duayen gazeteci Serhat İncirli’nin de dediği gibi. Durum iyicene “Medya kâğıttan dijitale doğru gidiyor” diyor Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekman (ki kendisi aynı zamanda Hürriyet’in yönetim kurulu eski üyesidir).

Bild, günlük çıkan bir Alman gazetesi bildik. 1952 yılında kurulmuş. Axel Springer adlı şirketi tarafından yayımlanan bir yazılı araç. ‘Avrupa’nın en büyük, dünyanın da üçüncü büyük tirajlı gazetesidir’. Bild-Zeitung türkçede ‘Resimli Gazete’ anlamına gelmektedir. Sloganı ise ‘Unabhängig, Überparteilich’ yani ‘Bağımsız, Tarafsız’ anlamına gelmekte.

Neyse, bu çağda Bild’e ‘The editor in chief’ olmak öyle kolay iş değil. İşte, Kai Diekman böyle bir yönetici-gazeteci. “Medya tam bir kırılma noktasında. Kâğıt elbette devam edecek ama dijital dünya kendi kanunlarını hepimize empoze etmeye devam ediyor. Bu devrimi yerinde yaşamak için altı ay boyunca Silikon Vadisi’ndeki internet gazeteciliği konusuna hâkim personelle çalışmaya karar verdim” demiş son genel personel toplantısında.

İşte, kiminin lüks gördüğünü, kimisi zorunluluk olarak addediyor bu konuda. Kai’in vizyonunda ne var? Tabiî ki; ‘orada olmak, orada yaşamak, o havayı solumak ve katılımcı gözlemcilik’ var. Gazetenin sahibesi Bayan Friede Springer de bizim adamla hemfikir. Kai’nin bu kısa yolculuğunda kendisine Bild’in hem ‘satış’, hem de ‘reklam ve pazarlama’ müdürleri de eşlik edecek.

Sonuç mu? Ülkemizde de bu işler giderek yaygınlaşıyor. Her yazar bağlı bulunduğu internet gazetesindeki yazısını Facebook ve Twitter sayesinde binlerce okuyucuyla paylaşıyor. Çok da iyi ediyorlar. Bunun yanında gazetelerde kendine yer bulamayan gençler de kendi blokları üzerinden bu işlere girip kendilerini ifade ediyorlar ne güzel. Her biri de Bild’e rakip artık, inşâAllah.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu