GenelKıbrısManşetTürkiye

Bir yanda sevinç bir yanda hüzün

Adıyaman’da bulunan ve depremde herhangi bir zarar görmeyen Canbulat Özgürlük Ortaokulu kafilesi ülkeye dönüşlerinde sevinç gözyaşlarıyla karşılanırken, Adıyaman’da otel enkazı altında kalan 24 öğrencimiz, 3 öğretmenimiz ve 8 velimiz için endişeli bekleyiş devam ediyor

Tüm dualar, İsias otel enkazında göçük altında kalan yurttaşlarımız için
Adıyaman’daki enkazda bir mucize yaşanması bekleniyor

YÜZ YILIN FELAKETİ…

Türkiye, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğünde ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremle sarsıldı. Depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana’da yıkıma yol açtı. Gazetemiz yayına hazırlandığı esnada bilanço; 2 bin 379 can kaybı, 14 bin 483 yaralı. 6 bin 217 yıkık bina şeklinde açıklanmıştı.

ÇOCUKLAR GÖZ YAŞLARIYLA KARŞILANDI…

Depremden etkilenen bölgede bulunan kafilelerden biri olan Canbulat Özgürlük Ortaokulu kafilesi, sağ salim ülkeye dönmeyi başardı. Adıyaman’a spor müsabakaları için giden öğrenci kafilesinde 17 öğrenci, 2 de öğretmen bulunuyor. Uçağı karşılayan ailelerin yanı sıra Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile bazı bakanlar da yer aldı. Kafile, alkışlarla ve göz yaşlarıyla karşılandı. Ercan Havalimanı’nda karşılanan öğrenciler ve öğretmenlerle onları karşılayan aileleri duygulu anlar yaşadı.

ÇOĞU ÇOCUK 35 VATANDAŞIMIZ GÖÇÜK ALTINDA…

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Arama-Kurtarma ekibi, Adıyaman’da öğrencilerimizin göçük altında bulunduğu İsias Otel enkaz alanına ulaşır ulaşmaz arama kurtarma faaliyetlerine başladı. İsias Otel enkaz alanına ulaşan Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibi, enkaz alanında yaptığı dinleme faaliyetine müteakip enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Adıyaman’a giden ve enkaz altında evladı bulunan Feriha Yiğittürk, karşılaştığı manzaradan dolayı göz yaşları içerisinde duruma isyan etti. Yiğittürk, “Sadece 4 veli kendi çabalarıyla kurtuldu. Çocuklarımızın hiçbiri yok. 18 saattir hiçbir çalışma yapılmadı!” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu