GenelKıbrısManşetSpor

BTM 2’nin şampiyonları Pile, Mevlevi ve Kaplıca

İktsatbank BTM 2. Ligi’nde şampiyonlar pazar günü oynanan final karşılaşmaları ile belirlendi. 3 final mücadelesinde de normal süreler beraberlikle sonuçlanırken penaltılar sonucu şampiyonlar Pile, Mevlevi ve Kaplıca Karadeniz 61 oldu.

İktsatbank BTM 2. Ligi’nde şampiyonlar pazar günü oynanan final karşılaşmaları ile belirlendi. 3 final mücadelesinde de normal süreler beraberlikle sonuçlanırken penaltılar sonucu şampiyonlar Pile, Mevlevi ve Kaplıca Karadeniz 61 oldu.

ŞAMPİYONLAR PENALTILARLA BELİRLENDİ

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen İktisatbank Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) 2. Ligi tamamlandı. Pile, Mevlevi ve Kaplıca Karadeniz 61 takımları şampiyon olarak bir üst lige terfi etti. Final karşılaşmaları üç farklı bölgede oynandı. Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda Kaplıca Karadeniz 61 ile SFC Boğaziçi takımları karşılaştı. 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada rakibine seri penaltı atışları sonunda 6-4 üstünlük kuran Kaplıca Karadeniz 61 şampiyonluğunu ilan etti. Lefkoşa, Atatürk Stadı’nda ise Aslanköy ile Mevlevi karşılaştı. 3-3 eşitlikle sonuçlanan maçta rakibini penaltılarla 8-7 mağlup eden Mevlevi bir diğer şampiyon oldu. Güzelyurt, Üner Berkalp Stadı’nda ise Ağırdağ Boğaz ile Pile karşılaştı. Bu maç da 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Penaltılarda 6-5 galip gelen Pile, şampiyon olarak BTM 1. Lig’e yükseldi.

KARADENİZ 61 NAMAĞLUP

Kaplıca Karadeniz 61 takımı, ligde yenilgisiz olarak mutlu sona ulaştı. 7. Grup’ta oynadığı 10 karşılaşmada 7 galibiyet ve 3 beraberlikle lider olarak 2. Tur’a yükselen Kapılca, bu turda Pınarbaşı’nı 6-1, finalde de SFC Boğaziçi’ni normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan maçta 6-4’lük penaltı atışları sonunda yenerek şampiyon oldu. Oynadığı 12 karşılaşmada mağlup olmayan Kaplıca Karadeniz 61, yenilgisiz olarak şampiyonluğa ulaştı.

PİLE VE MEVLEVİ TEK MAĞLUBİYET ALDI

Şampiyonluk sevinci yaşayan diğer ekipler Pile ve Mevlevi, 12 maçlık maratonda sadece bir kez mağlup oldu. 2. Grup’ta oynadığı 10 karşılaşmada 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Mevlevi, 2. Tur’da Yeşiltepe Ilgaz’ı 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde normal süresi ve uzatmaları 3-3 tamamlanan maçta penaltılarla Aslanköy’ü 8-7 yenen Mevlevi şampiyonluğunu ilan etti. Mevlevi ayrıca grubunu ikinci tamamlayarak şampiyon olan tek takım oldu. Pile ise 5. Grup’ta oynadığı 10 karşılaşmada 9 galibiyet ve 1 mağlubiyet yaşayarak lider olarak bir üst tura yükseldi. 2. Tur’da Gayretköy’ü tek golle geçerek finale yükselen Pile, finalde normal süresi ve uzatmaları golsüz tamamlanan maçta Ağırdağ Boğaz’ı penaltılarla 6-5 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu