KıbrısManşetSiyaset

Bu anlayış bizi dilenci yaptı

Makam için sorgusuz sualsiz ve koşulsuz her telkini emir telakki eden anlayışın ülke yönetiminde yarattığı boşluk ve kendi halkına, sivil toplum örgütüne ve kurumlarına güven vermemesi bir yana halkının önceliklerine ehemmiyet vermemesi ve tamamen halktan kopuk yapay gündemlerle meşgul olması bu ve benzeri girişimlere maalesef zemin hazırlamaktadır

Aklın almayacağı bu kadar bir çaresizlik halinin psikolojik izahı nedir bilmiyorum, ve fakat bu çaresizlik halinin bilinçli bir politikanın sonuçları olduğu açık..

Eczacılar Birliği ilaç yok gerekçesiyle Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’ın Lefkoşa Büyükelçiliğe gitti ve ilaç konusunda yardım talep etti. Ülkedeki siyasi konjonktürün bir sonucu olarak karar verici addedilen otoriteye yaranmak ve kendini göstermek isteyenlerin başvurduğu vıcık vıcık popülizm kokan bu kendini bilmezlik hali gerçekten çok üzücü!  Buna ister siyasi cehalet deyin, ister düşüncesizlik, adına ne derseniz deyin bunun sebebi ne olursa olsun ülkeyi yöneten siyasi iradeyi yani hükümeti yok sayarak elçilikte sorunlarına çare bulmaya yönelenler bir yerde  müdahaleyi meşrulaştırıyorlar. Hatta müdahale talep ediyor. Nitekim bu ve benzeri anlayışı aslında karakterinde barındıranların yönettiği ya da yönetici olduğu kurumlar, sivil toplum örgütleri sayesinde bu toplum dilenci hale geldi. Binlerce kez yazıklar olsun bu anlayış içinde olan herkese..

Elbette ülkeyi yönetenlerin bu duruma gelmesinde  çok büyük payları var.

Makam için sorgusuz sualsiz ve koşulsuz her telkini emir telakki eden anlayışın ülke yönetiminde yarattığı boşluk ve kendi halkına, sivil toplum örgütüne ve kurumlarına güven vermemesi bir yana halkının önceliklerine ehemmiyet vermemesi ve tamamen halktan kopuk yapay gündemlerle meşgul olması bu ve benzeri girişimlere maalesef zemin hazırlamaktadır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu