GenelManşetSiyaset

“Bu halk, bunca sıkıntının içinde bir de bu halleri, bu hallenmeleri çekmek zorunda değil!”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, "Bu ithalat kararında mantık yok" dedi. İstişare, veri, plan, program olmadığını belirten Erhürman, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Kaynağının ne olduğu anlaşılamayan büyük bir kibirle, 'diyalog da kurmam, görüşmem de, ben bilirim, ben yaparım, olur' diyor 'hükumet'. Yani bugüne kadar yaptıkları bir yana, bir de 'sizi yok sayarım, bildiğimi okurum' büyüklenmesi...Bu halk, bunca sıkıntının içinde bir de bu halleri, bu hallenmeleri çekmek zorunda değil!"

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, et ithalatı kararında mantık olmadığını söyleyerek, “18 Haziran’a kadar 20 ton et ithaliyse söz konusu olan, dar gelirli falan değil mesele! Söylendiği gibi değilse, daha da uzayıp gidecekse, o zaman da yalan var ki herhalde daha iyi değil!” dedi. Erhürman paylaşımında, konuyla ilgili, istişare, veri, plan, program olmadığını belirterek, hükümeti, “büyük bir kibirle”, “diyalog da kurmam, görüşmem de, ben bilirim, ben yaparım, olur” demekle suçladı. Erhürman paylaşımında, “Bu halk, bunca sıkıntının içinde bir de bu halleri, bu hallenmeleri çekmek zorunda değil! Üretici de, kasap da, lokantacı da, bu halk da vardır… Elbette orada olacağız…” ifadelerini kullandı.

Tufan Erhürman’ın açıklamaları şöyle:
“Bu ithalat kararında mantık yok. Meclis’te “hükumet” tarafından söylendiği gibi 18 Haziran’a kadar 20 ton et ithaliyse söz konusu olan, dar gelirli falan değil mesele! Söylendiği gibi değilse, daha da uzayıp gidecekse, o zaman da yalan var ki herhalde daha iyi değil!
İstişare yok! Veri yok! Plan yok, program yok!
Üstüne üstlük hayvancı da, kasap da, lokantacı da böyle bir ithalata karşı.
Dahası, kaynağının ne olduğu anlaşılamayan büyük bir kibirle, “diyalog da kurmam, görüşmem de, ben bilirim, ben yaparım, olur” diyor “hükumet”.
Yani bugüne kadar yaptıkları bir yana, bir de “sizi yok sayarım, bildiğimi okurum” büyüklenmesi…
Bu halk, bunca sıkıntının içinde bir de bu halleri, bu hallenmeleri çekmek zorunda değil!
Üretici de, kasap da, lokantacı da, bu halk da vardır… Elbette orada olacağız…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu