Spor

Bu işi çözerse “CAS” çözer

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu “spor ambargosunun” kaldırılması için düğmeye bastı.

Dünya futbolunun resmi kurumu FIFA ve Avrupa futbolunun patronu konumundaki UEFA’ya üye Norveç ekibi Valerenga’nın ülkemizde kamp yapmasının ardından Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), “spor ambargosunun” kaldırılması için düğmeye bastı.

KTFF, yaşanan bu gelişme üzerine ülkemize uygulanan spor ambargoları konusunu, Dünya sporunun en üst karar mercii olan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıma kararı aldı.

KIVILCIMI VALERENGA YAKTI
Norveç futbolunun en üst ligi olan Eliteserien’de mücadele eden ve Avrupa futbolunun en önemli organizasyonları olan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde defalarca yer alan Valerenga’nın, Girne’de bulunan Acapulco Otel’de kamp yapması fitili ateşledi.

RUMLAR YİNE BOŞ DURMADI
Tam da bu sıralarda Güney Kıbrıs Futbolu “şike, bahis, yolsuzluk, bombalama ve boykot” gibi skandallarla çalkalanırken Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Valerenga’nın ülkemizde kamp yaptığını öğrenir öğrenirmez her zaman yaptıkları gibi yine engelleme ve cezai işlemler yaptırımı için Norveç’i FIFA’nın karşısına attı.

SERTOĞLU’NUN CANINA TAK ETTİ
KOP’un yapmış olduğu bu son hamle ise KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun canına tak etti. Sertoğlu da Valerenga’nın açmış olduğu kapıdan yürümek için ve bu tip organizasyonlara daha çok destek verilmesi adına Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir yol haritası belirleme üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu