GenelKıbrısManşet

Bu Memleket Bizim Platformu, Pazartesi itibari ile sokaklarda olacak

Bu Memlet Bizim Platformu'nun KTÖS'te gerçekleştirdiği toplantı sonrasında GIYNIK'a açıklamalarda bulunan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, sokakların şenlenmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Bu Memlet Bizim Platformu’nun KTÖS’te gerçekleştirdiği toplantı sonrasında GIYNIK’a açıklamalarda bulunan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, sokakların şenlenmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan’ın açıklamalarında dediği gibi hükümet bir sürpriz yaptı Türkiye’den gelen ekonomik paketi, hayat pahalılığının dondurulacağı, sendikaların kapatılacağı gibi hükümetin vermiş olduğu bir çok kararı ve kendilerine göre aldıkları bu tedbirleri biz daha önceden tahmin ediyorduk. Tabii ki bu trafiğin bir diğer açıklaması ise yağcılık ve yalakacılıkta dünyada bir numara olan yöneticilerin başta olması” ifadelerine yer verdi.

“T.C CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY’IN GELİŞİNDEKİ YAŞANILAN YOĞUNLUK YAPAY”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın adaya gelmesini ve bugün yaşanılan yoğunluğunu yapay olarak nitelendiren Elcil, “Her tarafa billboard ve pankartlar düzenlemişler. Bunların insanların karnını doyuracağını veya var olan işsizliği engelleyeceğini ya da ülkede yaşanılan olumsuzların önüne geçeceğini düşüyorlar ise yanılıyorlar. Bundan sonra hareketli bir döneme gireceğiz” dedi.

BU MEMLEKET BİZİM PLATFORMU PAZARTESİ İTİBARİ İLE SOKAKLARDA

27 Nisan’da Kıbrıs Sorununa yönelik yaşanılacak olan zirve konusuna da değinen Elcil, “Oraya da çözümsüzlük için hazırlanan bir Türkiye var. Türkiye ile birlikte de burada kayyum ile birlikte atanan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar var” diyerek çözümsüzlüğün ifadesi olarak da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Ateş ve su bir araya gelirse, cennet ve cehennem bir araya gelirse,  Kıbrıs Türkü ve Kıbrıslı Rumlarda bir araya gelir” açıklamalarını dile getirdi.

Bu Memleket Bizim Platformu olarak pazartesi itibari ile sokaklarda olduklarını vurgulayan KTÖS Genel Sekreteri “Derdimizi anlatmaya, toplumun derdini anlatmaya devam edeceğiz” dedi. Elcil, grev ve eylemlerin sebepleri olarak “Türkiye ile imzalan ekonomik paket ile ilgili, hayat pahalılığı dondurulması ile ilgili, özel sektörün sorunları için, yolsuzluğu gündeme getireceğiz ama hepsinden önemlisi Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiğinin ve bu ülkede insan gibi yaşamanın gerekliliği” olarak sıralarken sözlerinin devamında hükümetin ve başta bulunanların yalakalık ve koltuk sevdalısı olduğunun da altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu