KıbrısManşetSiyaset

Bundan yine ders çıkarmadılar..

Tarihin en az katılımıyla yüzde otuz ve küsuratı civarında  iştirak edilen ara seçim sonrası siyasi partiler halkın verdiği mesajlar olduğunu söyleyerek,güya bundan ders çıkarmışlar gibi bir havaya büründüler..

Tarihin en az katılımıyla yüzde otuz ve küsuratı civarında  iştirak edilen ara seçim sonrası siyasi partiler halkın verdiği mesajlar olduğunu söyleyerek,güya bundan ders çıkarmışlar gibi bir havaya büründüler..

Oysa ders çıkardıkları falan yok.

Zerre kadar üzerlerine almadılar bunu da!

Siyaset kurumu o kadar yozlaşmış ki artık yüzlerine tükürsen yarabbi şükür yağmur yağdı diyecekler.. Şimdi gelelim halkın tepkisine.. En başa koymamız gereken ekonominin kötü gidişatı, akabinde ise yapılan müdahaleler.. Bu ülkede son 50 yıldır müdahaleler hep yapıldı,ve fakat son yıllarda bu müdahaleler hem şiddetini artırdı hem de alenen yapıldı. Son dönem de  Cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil yaşanan tüm genel seçimlere şu veyahut bu şekilde müdahale edildi. Hatta dahası siyasi partilerin başkanları için de, hükümetlere atanan başbakan ve bakanlar için de bu müdahaleler yapıldı.Hoş bunlar hepimizin gözleri önünde hayata geçirilirken,sözde buna muhalefet edecek olanlar da bu absürt durumu,bu demokrasi katlini meşrulaştırdılar..

Gelelim ara seçimlere..

CTP adayı Sami Özuslu katılımı çok az olan bu seçimi kazandı kazandı.

Öncelikle CTP’ yi de Sevgili Sami Özuslu’yu da kutlarım. Lakin görünen gerçekleri de burada yazmak durumundayım. CTP çıkardığı adayın arkasında durdu.lakin Tacan Reynar’ın adaylığı YSK tarafından düşürülmemiş olsaydı CTP bu seçimi kazanamazdı.

Dolayısıyla Tacan Reynar’ a gidecek oyların azımsanmayacak bir kısmı CTP’ ye kaydı.

Sosyal demokratların örgütlenme faktörü i de buna eklenince bu sonuç ortaya çıktı. Ve fakat görünen o ki CTP bunu parti başarısı olarak kabul etti. Oysa bunu objektif olarak değerlendirseler ortada bunun üstüne yatacakları bir başarı durumu olmadığını görecekler,hoş böylesi bir tabloyu görmediklerine de asla inanmıyorum.

UBP’ ye gelince bu ağır yenilgi hiç sürpriz olmadı, parti desteğinden yoksun atama  bir genel başkan,dolayısıyla atama başbakan,yine parti desteğinden yoksun bir kabine,seçilmeden atanan bakan vs vs.. 

Elbette bütün bu anomaliklerin bir bedeli olacaktı,buna parti tabanını memnun etmeyen bir adayla ara seçime gitme eklenince hezimet kaçınılmaz oldu..

DP ve YDP ye gelince..

Onlar için ağır bir yenilgi aldılar tespiti yapmayacağım,zira her iki parti de ancak o kadardı ve asla daha fazlası olmadılar olmayacaklar da,fakat gel gelelim bu partiler de mevcut düzen içinde iki,üç  vekille ülke yönetiyorlar..Halkın iradesi ile örtüşmeyen bu durumu kendilerini muhalefette konumlandıranlar  meşrulaştırmak adına her şeyi yaptılar yapıyorlar.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu