GenelKıbrısManşet

“Burası bizim biz yöneteceğiz”

Bakanlar Kurulu, inşaat ruhsat izinlerini kaymakamlıklara tayin etti. LAÇ Belediyesi Başkanı Fırat Ataser karara tepki gösterdi

MİNE İÇSEL

Bakanlar Kurulu, inşaat ruhsat izinlerini kaymakamlıklara tayin etti. LAÇ Belediyesi Başkanı Fırat Ataser karara tepki gösterdi

KAYMAKAMLIKLAR YETKİLİ KILINDI

Bakalar Kurulu, Fasıl 96 Yollar ve Düzenleme Yasası’nın 3(2) maddesinin (a)bendi uyarınca, kendisine verdiği yetkiyi kullanarak inşaat ruhsatı verme yetkisini ilçe kaymakamlıklarına tayin etti. İlgili görev yetkisi tayini ile tüm belediye sınırlarında, inşaat ruhsatları ilçe kaymakamlıklarına başvurularak alınabilecek.

HAZIRLIKLAR TAMAMDI

İnşaat ruhsat yetkisinin kaymakamlıklara verilmesi gelişmesi sonra Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, konu ile ilgili açıklama yaparak, karara tepki gösterdi. LAÇ Belediyesi olarak, aylardır inşaat ruhsatları konusunda hazırlıklar yaptıklarını belirten Ataser, teknik personellerin de bu çerçevede belediye bünyesine katıldığını ve devletin hiçbir kurumunda bu donanımda bir kadro kurulmadığını dile getirdi.

“BU KARARDAN GERİ DÖNÜN”

Merkezi hükümetin aldığı kararın doğru olmadığını savunan LAÇ Belediyesi Başkanı, bölgelerin tüm sorunlarının hâkiminin belediyelerde olduğunu hatırlattı ve “LAÇ Belediyesi olarak bu kararı şiddetle kınıyoruz, aldıkları karardan geri dönmelerini talep ediyoruz. Belediye olarak bölgemizi biz planlayıp yöneteceğiz. Hiç kimsenin bizim bölgemizin geleceğini etkileyecek menfaatleri ve çıkarları çerçevesinde karar vermesine izin vermeyeceğiz. Çünkü burası bizim” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu