KıbrısManşetSiyaset

Canaltay: İftira atanları adam yerine koymam!

Babası Dr. Derviş Eroğlu'nun 3'ncü Cumhurbaşkanı olduğunu anımsatan Resmiye Canaltay, kendisinin de 3'ncü kadın Meclis Başkanı olacağını belirterek, "3 ailemiz için uğurlu rakam" yorumunda bulundu

GIYNIK ÖZEL

UBP Meclis Grubu’nun dün kendi içerisinde gerçekleştirdiği seçim neticesinde UBP’nin Meclis Başkan adayı olarak seçilen ve Meclis Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, BRT’de yayınlanan 50+1 programında Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Babası Dr. Derviş Eroğlu’nun 3’ncü Cumhurbaşkanı olduğunu anımsatan Canaltay, kendisinin de 3’ncü kadın Meclis Başkanı olacağını belirterek, “3 ailemiz için uğurlu rakam” yorumunda bulundu.

Dün UBP Meclis Grubu içerisinde gerçekleştirilen seçimin ardından yapılan yorumları fazla umursamadığını belirten Canaltay, “Önce bir lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım adam mı diye. Bir şey söyleyeceksen çık ve adam gibi isim vererek söyle. Çıkıp iftira atanları adam yerine koymam. Çok umursamıyorum bunları” dedi.

UBP Milletvekili Resmiye Canaltay’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“BEN KADIN KOTASINA KARŞIYIM”

“Diğer aday arkadaşlarımı zan altında bırakmak istemiyorum ama kendisine bu konuda bir çıkar sağlamak isteyenlerin iftiraları olduğunu düşünüyorum.  Bu parti içi bir meseledir ve partinin uhdesindedir. Ben bir kadın olarak kadın kotasına karşı olan bir siyasiyim. Sırf kadın olduğunuz için değil bir vizyonunuz varsa bu yola girmelisiniz. Maalesef Ülkemizde hala daha kahvehane siyaseti devam ediyor. Kadınların böyle bir ortamda isimlerini duyurmaları daha zor. ”

“ELEŞTİRDİKLERİMİ KENDİM YAPMAYACAĞIM”

Eğer Pazartesi günü Meclis Başkanı seçilirsem ve eleştirdiğim şeyleri kendim yaparsam halkın bu konuda bana tepki göstereceğini de biliyorum. Halkın önünü açacak yasaları gündeme getirmeliyiz.

“KADINLAR KENDİLERİ OLDUĞU İÇİN MAKAMLARA GELİYOR”

Sıla Usar, Doğuş Derya gibi isimler babalarının gölgesinde ya da babalarının isimleriyle değil kendi varlıklarıyla Meclis’te yer alıyorlar.

“BAŞKA ADAY ÇIKMAYACAKTIR”

Kapalı bir oylama yapıldı. 11-5-3 şeklinde bir seçim oldu. UBP olarak birlik ve beraberlik içerisinde 4 Ocak Pazartesi günü Meclis Başkanlığı seçimini yapıp Meclis Başkanlığı’nı alacağız. Başka aday çıkmayacağını da biliyorum.

“MECLİS BAŞKANLIĞI YÜCE BİR MAKAM”

Kabinede bir kadın yok ama Meclis Başkanı bir kadın olacak. Meclis Başkanı yüce bir makam. Bakan olsaydım bu derece heyecanlanır mıydım bilemiyorum. Bakanlıktan çok daha önemli bir makam.

“3 AİLEMİZ İÇİN UĞURLU RAKAM”

2 kadın Meclis Başkanı’nın ardından 3. Kadın Meclis Başkanı olacağım. 3 bizim için uğurlu rakam. Umarım bu görevi aldıktan sonra da başarılı oluruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu