KıbrısManşetSpor

Çapraz yatıyorum yatakta

Geçen yazımızda “Uyku bir törendir” diye yazmıştık ama “Çapraz yatıyorum yatakta” misâli bunalım bir’ ruh haliyle birkaç ergenlik yılı tüketti birçoğumuz

Geçen yazımızda “Uyku bir törendir” diye yazmıştık ama “Çapraz yatıyorum yatakta” misâli bunalım bir’ ruh haliyle birkaç ergenlik yılı tüketti birçoğumuz.

Koşuşturma içerisinde kendimizi unutur olduk hep; Trans halinde ‘ömür törpüsü’ objeler ve de insanlarla uğraşmaktan bıktık. Bedensel detoks (arına) önemli ama ‘duygusal detoks’ da önemli pek tabî ki de. E n’apmalı? Öncelikle evinizdeki fazla eşyaları bir’hayır kurumuna bağışlayın. Fazlasına gerek yok herhalde! Buzdolabındaki işlemiş fazla kalorileri de çöpe atın. E gardıroptaki giyilmeyen kıyafetlerinizi? Onları da bir’hayır kurumuna bağışlayın ki Allah esirgeyen ve de bağışlayandır!

Hayatınızda ve de çevrenizdeki stres yükü altında ezilip sağa sola çatan insanları n’apalım? E onları da toptan bir’ kenara koyma ve de ilgilenmeme zamanı gelmedi mi a dostlar? Biraz da kendine zaman ayır değerli okuyucum. Sonbahar mevsimi demek fazlalıklardan kurtulmak demek. Hâl böyleyken vahşi kapitalizm içerisinde kendimizi kaybettik. Nefes almayı, bir çiçeği koklamayı, denizin iyot kokusunu, bir çocuğun gülüşünü, bazen çok güzel bir’ yemekten tat almayı unuttuk maalesef.

Yaşanmışlardan ders çıkaran bir’kitabı, ailede yeni doğan bebeleri ve de yakın akrabaları veya yeni mekan veya şehirleri gezmeyi unutur olduk. Hâl böyle olunca da genellikle de; “Çekilmez bir adam oldum yine; Uykusuz, aksi, lanet; Bir bakıyorsun ki ana avrat söver gibi; Azgın bir hayvan döver gibi; O gün çalışıyorum; Sonra birde bakıyorsun ki ağzımda sönük bir cigara gibi tembel bir türkü; Sabahtan akşama kadar sırt üstü yatıyorum ertesi gün; Ve beni çileden çıkarıyor büsbütün; Kendime karşı duyduğum nefret ve merhamet” demişti ya diğer dünya şairi Nâzım Hikmet, işte tam da bu modda gezinir durursunuz başka hayatları kıskana kıskana ‘uykusuz, aksi, lanet’ bir şekilde.

Neyse, bırakın hayıflanmayı! Öncelikle kendinize zaman ayırın. Sonra da sevdiklerinize ve de çocuklarınıza. Asla ertelemeyin artık. Yapmak istediklerinizi önem sırasına göre önce listeleyin, sonra basıp gidin buralardan. Gidin var olduğunuzu hissedin. Unutmayın; sizden daha önemlisi yok. Aksi mi? ‘Çapraz yatıyorum yatakta’ adlı filme devam…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu