Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

Cimnastikçilerimiz gururlandırdı

Cimnastikte okul takımlarımız,  ilk kez katılım gösterdikleri Artistik Cimnastik Türkiye Birinciliği’nde güzel sonuçlar elde etti.

Cimnastikte okul takımlarımız,  ilk kez katılım gösterdikleri Artistik Cimnastik Türkiye Birinciliği’nde güzel sonuçlar elde etti.

CİMNASTİK TAKIMLARIMIZ BOLU’DA KÜRSÜDE:
Milli Eğitim Bakanlığı ve Cimnastik Federasyonu işbirliğinde gerçekleşen okullararası cimnastik yarışmalarında şampiyon olan okullarımız ve bireysel derece elde eden sporcularımız, Türkiye’de gerçekleşen okullararası yarışmalara katıldı. Ülke tarihinde ve cimnastikte ilk olan temsiliyet için 23 kişilik kafile, Bolu’da düzenlenen Okullararası Artistik Cimnastik Türkiye Birinciliği Yarışmalarında önemli başarılara imza attı. Yarışmalar sonunda Şehit Ertuğrul İlkokulu erkek takımı, Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu kız ve erkek takımları Türkiye dördüncüsü olurken, 20 Temmuz Fen Lisesi kız takımı Türkiye üçüncüsü olma başarısı göstererek büyük gurur yaşattı.

20 TEMMUZ FEN LİSESİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ:
20 Temmuz Fen Lisesi kız takımı, Liselerarası Artistik Cimnastik Türkiye Birinciliği Yarışmasında büyük başarı elde etti. Antrenörleri Beden Eğitimi öğretmeni Onay Kafadar eşliğinde yarışan 20 Temmuz Fen Lisesi sporcuları Irmak Demirtaş ve Neriman Vaiz, 31,67 puanla Türkiye üçüncüsü oldular.

RUSO’DAN ÇİFTE TÜRKİYE DÖRDÜNCÜLÜĞÜ:
Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu kız ve erkek takımları, Ortaokullararası Artistik Cimnastik Türkiye Birinciliği’nde dördüncü oldular. Beden Eğitimi öğretmeni Nagihan Zekai’nin sorumluluğunda, Mehmet Karsu, Nuri Serik Albayrak ve Poyraz Kartopu’dan oluşan erkek takımı 18.667 puanla Türkiye dördücnüsü olurken, Ceren Sakallı, Elif Doğan ve Nehir Demirtaş’tan oluşan kız takımı ise Türkiye üçüncülüğünü sadece 0,30 puanla kaçırdı ve dördüncülük elde etti.

ŞEHiT ERTUĞRUL İLKOKULU DA DÖRDÜNCÜ OLDU:
İlkokullararası Artistik Cimnastik Türkiye Birinciliği’ne katılan Şht. Ertuğrul İlkokulu erkek takımı da dördüncü oldu. Öğretmenleri Selen Özler’in sorumluluğunda yarışmaya katılan Celal Yağız Sapsızoğlu, İbrahim Aras Çolak ve Muhammet Yusuf Taşköprü’nden oluşan Şht. Ertuğrul İlkokulu Erkek Cimnastik erkek takımı, 81.200 puanla Türkiye dördüncüsü olarak kürsüye çıkmayı başardı.

 

.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu