KıbrısManşetToplum

Çocuklar sosyal medyada değil, spor salonunda

DEVRİM DEMİR

Akçay Mehmet Erge Spor Kompleksi Birkan Uzun Jimnastik Salonu çocuklarla şenlendi.

ÇOCUK SAYISI ARTIYOR
Akçay köyü ve çevresine hitap etmeye başlayan spor kompleksi her gün onlarca çocuğu ağırlamaya başladı. Batı bölgesinin büyük bir kısmına ve Akçay köyüne hizmet veren Akçay Mehmet Erge Spor Kompleksi ve Birkan Uzun Jimnastik salonu kapılarını geçtiğimiz hafta açtı. Bölge için oldukça önemli bir proje olan spor kompleksinde, çocuklar profesyonel hocaların eşliğinde spor faaliyetleri yapmaya başladı. Çocuklar için oldukça önemli olan projede, jimnastik, yoga, pilates, okçuluk, masa tenisi ve bale hizmetleri verilmeye başlandı.

VELİLER MEMNUN ÇOCUKLAR MUTLU
GÜZELYURT Gazetesine konuşan veliler, Akçay Muhtarı Uğur Dereliköylü’nün girişimi ile başlatılan ve muhteşem bir projenin karşılarına çıktığını ifade eden veliler, çocuklarının teknolojiden uzak temel jimnastik derslerinde yapılan çalışmalar sayesinde çocukların yaşıtlarına göre daha hızlı başarı kazanmaya başlayacaklarını söyledi. Şehir hayatının stresinden çocukların da ciddi anlamda etkilendiğini kaydeden veliler, proje sayesinde spor alışkanlıklarını geliştirerek bilgisayar, cep telefonu, tablet gibi pasif aktivitelerden uzaklaştıklarını dile getirerek, başta muhtar Uğur Dereliköylü ve tüm katkısı olanlara teşekkür ettiler.

SPOR DAİRE MÜDÜRÜ ZİYARET ETTİ
Kısa bir süre önce batı bölgesinin çocuklarına hizmet vermeye başlayan tesisleri Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü’de yerinde inceleyerek bilgi aldı. Akçay Muhtarı Dereliköylü, yapılan çalışmalar hakkında Sütçü’ye bilgi verdi salonla ilgili eksiklikleri aktardı. Mustafa Sütçü, bölgedeki çocukların özveriyle oluşturulan bu spor tesislerinden fazlasıyla yararlanmalarını diledi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu