GenelKıbrısManşetToplum

Çocuklarımız büyük risk altında

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı uyuşturucu madde kullanımına dikkati çekti.

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı uyuşturucu madde kullanımına dikkati çekti.

ÖNLEYİCİ ÇALIŞMALAR ÖNEMLİ
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu “26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü” için yaptığı açıklamada, uyuşturucu madde kullanımı konusunda özellikle çocuk, ergen ve gençlerin karşı karşıya olduğu risklere dikkat çekti. Açıklamada, önleyici çalışmaların önemi ve Başkanı olduğu Komisyon’un bu alanda yürüttüğü çalışmalarla ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Hatipoğlu, her türlü bağımlılıkla mücadele eden vatandaşlara Sosyal Uyum Merkezindeki psikososyal destek programları ve alternatif faaliyetlerle, yeniden hayata tutunabilmeleri adına destek olunduğunun altını çizdi.

FAALİYETLERİ ANLATTI
Hatipoğlu, Komisyonun psikologları, iyileşme danışmanları, çalışanları ve katkı koyan gönüllülerle iş birliği içinde yürütülen önleme çalışmaları, psikososyal destek programları, bilimsel çalışmaları ve araştırmaları projelerini hatırlatarak, “Uyuşturucu madde, internet kullanımı, bilgisayar oyunları, kumar ve alkol bağımlılıklarıyla mücadele çerçevesinde seminerler, bilinçlendirme organizasyonları, gençlerimize madde ve madde bağımlılığından uzak durmalarıyla ilgili, tedbir amaçlı alınacak yol ve yöntemler ve ayrıca Alo 1191 Bağımlılık Danışma ve Destek hattıyla 7/24 psikolojik destek sağlandıklarını, vurguladı.

BİREYLERE VE AİLELERE DESTEK
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonuna başvuran, bağımlılığından kurtulmak isteyen bireylere ve ailelerine destek verdiklerini sözlerine ekleyen Hatipoğlu,  Her bölgede birlik olmuş Mahalle Anneleri (MANNE PROJESİ) çatısı altında önleme çalışmaları yapıldığını anlattı. Bağımlılığın oluşması durumunda rehabilitasyon aşamasında da mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Hatipoğlu, “Bağımlılığın oluştuğu durumlarda da Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu olarak çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin 7’den 77’ye ihtiyaç duyan herkesin ALO 1191 Danışma ve destek hattıyla 7/24 elinden tutuyoruz” dedi.

YENİDEN HAYATA KAZANDIRMA
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hatipoğlu, şunları kaydetti: “Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu olarak bağımlılık sorunu yaşayan bireylere ve ailelerine psikolojik ve sosyal destek sağlayarak; yeniden hayata kazandırılmalarını hedefliyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla bağımlılıklarından kurtulan, hayata yeniden başlayan bireyleri görmek, ailelerinin sevincine tanıklık etmek bizim için büyük mutluluk. Bugüne kadar madde bağımlılığı sorunu yaşayan birçok vaka başvurdu ve bizden aldıkları destekle bağımlılıktan uzak bir yaşama adım attı.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu