GenelKıbrısManşetSiyaset

CTP sokağa çıkıyor!

CTP’nin, 27 Ekim Cuma akşamı bir yürüyüşle sokakta eylemlilik sürecini başlatma kararı aldığı açıklandı

CTP’nin, 27 Ekim Cuma akşamı bir yürüyüşle sokakta eylemlilik sürecini başlatma kararı aldığı açıklandı

YOKSULLAŞMA YOKLAŞMA

Cumhuriyetçi Türk Partisi dün Paradise Park’ta düzenlediği basın toplantısında, 27 Ekim Cuma günü “sokak” eylemlerinin başlatılacağını duyurdu. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman basın toplantısında yaptığı konuşmada, hükümete eleştirilerde bulundu ve ülkede ekonomik açıdan tarihin en ciddi yoksullaşma döneminin yaşandığını anlattı. Erhürman, “Biz yola çıkıyoruz, bu yolu birlikte yürümek, sonrasında da bu ülkeyi birlikte yönetmek istiyoruz. 27 Ekim akşamı yürüyüşümüz var, bu eylem, o akşamki yürüyüşle bitmeyecek” dedi. Kıbrıs Türk halkının alım gücünün her geçen dakika eridiğini, ekonomide yaşanan yoksullaşmayı önlemek için hükümetin kılını dahi kıpırdatmadığını” ifade eden Erhürman, Kıbrıslı Türklerin sadece “yoksullaşma” değil, “yoklaşmaya” doğru sürüklendiğini vurguladı.

“ÜLKE EN İSTİKRARSIZ DÖNEMİ YAŞIYOR”

CTP’nin yeni döneme dair eylem planıyla ilgili bugün basın toplantısına CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanları da katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıya Gazze’yi hatırlatarak başlayan Erhürman, yaşananların barbarlık olduğunu söyledi. Erhürman, ülkenin en istikrarsız dönemi yaşadığından söz ederek şöyle devam etti: “UBP’nin Ocak 2022 seçimlerine giderken en çok kullandığı kelime ‘istikrar’dı. Ocak 2022’den beri ülkede tarihin en büyük istikrarsızlık dönemi yaşandı. Bu zihniyetin, bu görevden gitmesi gerektiğini söylüyoruz. İradesizlik, beceriksizlik, basiretsizlik, gailesizlik var. Kim, hangi koltukta oturacak merakı var sadece. Toplum, bu kadar ekonomik sıkıntı içerisindeyken, kimin bakan olacağı konuşuluyor.”

REZALET ÜSTÜNE REZALET

Erhürman’ın açıklamalarından bazı satır başları:

* Kıb-Tek’te yaşananlar, ülkede insanlarımıza, ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. Bu ülkeye ihalesiz akaryakıt alımı rezaleti yaşatıldı.

* Santrallerin bakımı-onarımı yapılmadı, elektrik kesintileri yaşandı, Güneyden çok pahalıya elektrik alındı. Kimsenin haberi olmadan AKSA ile sözleşme imzalandı.

* Ercan’da da sözleşme imzalandı, 59 milyon Euro bağışlandı. Ercan’daki şirket sözleşmenin 2051’de, ülkeyi yönettiğini iddia edenler 2041’de biteceğini söylüyor.

* Sık sık bakanlar, müsteşarlar ve müdürler değişti. Ülkedeki kurumsal hafıza darmadağın edildi”

* Eğitim bir felakete dönüştü. Plansız bir şekilde ülke durmadan nüfus alıyor.

* Ekonomik açıdan, tarihin en ciddi yoksullaşma içerisinde.

* Ekonomide talebi Kıbrıslı Türkler belirlemiyor, alıcı sıfatıyla artık yok.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu