
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, dün bir markette yaşanan bıçaklı saldırının ardından yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin toplumun en önemli sorunlarından biri olduğunu vurguladı.
Erhürman, “Kadına yönelik şiddet medeniyet kaybıdır” ifadelerini kullanarak, şiddetin normalleştirilmesi ve magazinleştirilmesinden uzak durulması gerektiğini belirtti.
Açıklamasında, “Şiddetin normalleştirilmesinden, magazinleştirilmesinden, olay bazlı ‘kim’ ve ‘neden’ sorularından uzaklaşarak; özelde kadına yönelik şiddetten, genelde ise şiddetin her türlüsünden arınmak için bütünsel politikaları konuşmamız, buralara odaklanmamız gerekiyor” diyen Erhürman, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.
Erhürman, saldırıya uğrayan kadına geçmiş olsun dileklerini ileterek, toplumun şiddetin her türüne karşı ortak mücadele vermesi gerektiğinin altını çizdi.



































