GenelKıbrısManşetTürkiye

Deprem bölgesine yardım zinciri

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Türkiye'nin dört bir yanından yükselen yardım çağrıları karşılıksız kalmadı ve deprem bölgesine yardım seferberliği başladı

YABANCI UYRUKLULAR SEFERBER OLDU…

Yıkıcı boyuttaki iki deprem felaketinin ardından 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken Türkiye ve Kuzey Kıbrıs başta olmak üzere dünyanın her yerinden de deprem mağdurları için yardım seferberliği sürüyor. Ülkemizin her köşesinde devam eden yardım kampanyalarına, ülkemizde yaşamlarını sürdüren yabancı uyruklu kişiler de kayıtsız kalmadı.

YARDIMLAR İÇİN SEFERBER OLUNDU…

Özellikle Girne ilçesinde ikamet eden İngiliz, Rus ve Alman vatandaşlarının kendi sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yardım kampanyaları organize ederek Girne Belediyesi’ne yardımlarını ulaştırdıkları öğrenildi. Ülkemizde yaşamlarını sürdüren yabancı uyruklu yurttaşlarımızın bu duyarlı davranışı toplumda oldukça olumlu karşılandı. Ülkenin dört bir yanından yardım kampanyaları seferberliğe dönüşürken, acımızı kendi acıları gibi gören ve yardıma koşan yabancı uyruklu yurttaşlarımızın giyim, gıda, hijyen ürünü bağışları da depremzedelere gönderilmek üzere merkezlere iletildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu