Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
ManşetTürkiye

Depremlerde can kaybı 47 bin 975’e yükseldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 47 bin 975 kişinin hayatını kaybetti

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı.

AKP’nin ‘asrın felaketi’ diyerek sorumluluktan kaçmaya çalıştığı depremlerde; 47 bini aşkın kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de evsiz kaldı.

Son olarak AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunarak depreme ilişkin son durumu aktardı.

Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 47 bin 975 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yunus Sezer’in açıklaması şu şekilde:

“Depremde can kaybı 47 bin 975’e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 6 bin 278’i yabancı uyruklu. Bölgede sık sık artçı depremler olmakta. Burada hazır kuvvet olarak arama kurtarma personellerimizi tutuyoruz.

Yıkılacak ağır hasarlı binalar var. Vatandaşlarımızın bu binalara girmelerini istemiyoruz. Artçı sarsıntıların devam edeceğini düşünüyoruz. Haftada birkaç kez uyarıda bulunuyoruz. Eşyalarınızı taşımak için hasarlı binalara girmeyin.

Şu an itibarıyla 11 ilde  414 bin 323 çadır kurulmuş durumda. 13 bin civarında mobil duş ve tuvalet ihtiyaç alanlarına gönderildi.

273 bin depremzedemiz, deprem dışındaki yerlerde misafir ediliyor. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor, bir taraftan çadır ve konteyner kent kurulumu devam ediyor.

Ramazan ayında gıda konusundaki, iftar ve sahur hem de oruç tutamayanlar için de normal öğünler devam edecek. Desteklerin devam etmesi çok önemli. Hijyen malzemesi konusundaki ihtiyaçlarımız da çok önemli.

Artçı sarsıntılar devam ediyor, bölgede yıkılacak ağır hasarlı binalar var. Vatandaşlarımızın girmemesi konusunda uyarılarımız devam ediyor. Artçı sarsıntıların hem bölgede hem de bölge dışında devam edeceğini düşünüyoruz.

Bölgede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, bölgede çalışanlara ise Allah’tan kolaylık diliyorum.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu