GenelKıbrısManşet

“Doğrudan alımın önüne açmakla suçlandık ama biz halk da devlet de zarar etmesin diye uğraşmıştık”

-GIYNIK ÖZEL

AHM Investment Trading Ltd Direktörü Hüseyin Zabitoğlu, Kıb-Tek akaryakıt ihalesinin Başbakan Ünal Üstel tarafından iptal edilmesi sonrası GIYNIK’a açıklamalarda bulundu.

Kıb-Tek ihalesinin iptal edilmesine neden olan şikayeti gerçekleştiren firma AHM Investment Trading Ltd’in Direktörü Zabitoğlu; şikayetleri sonrası belirli kesimler tarafından adeta eleştiri oklarının hedefine getirildiklerini belirtti.

Şikayet sonrası ihale askıya alınmıştı

“Bizim şikayet sebebimiz; şartnamedeki hatalardı, şartname adeta belirli noktalara işaret ediyordu bizler de bunun düzeltilmesini talep ettik” diyen Zabitoğlu; şikayetleri sonrası ihalenin askıya alındığını söyledi.

“Doğrudan alımın önünü açmakla suçlandık; suskun kaldık….”

Bu süreçte şikayetin bilinçli şekilde yapıldığına yönelik yayınların gündeme geldiğini belirten Zabitoğlu; “Bizleri doğrudan alımın önünü açmakla ve adeta birilerinin adamı olmakla suçladılar. Ama biz suskunluğumuzu bozmadık çünkü günün sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağına inancımız tamdı” diye konuştu.

“Şikayetimizde haklı olduğumuz ortaya çıktı, biz halk ucuz elektrik kullansın diye uğraş verdik”

Başbakan Ünal Üstel tarafından ihalenin iptal edilmesi ile birlikte ihale şartnamesinin değiştirileceğinin de açıklamasının ardından “şikayet gerekçemizin haklılığı ortaya çıktı” diyen AHM Investment Trading Ltd Direktörü; “Biz halkın ucuza elektrik alabilmesi için çaba verdik. Nitekim Başbakan tarafından ihalenin iptal edilmesi sonrası talebimiz de yerine gelmiş oldu. Bizim amacımız şartnamedeki kısıtlamaların kaldırılmasıydı. Bu sayede hem Devlet zarar etmemiş olacak; hem de halkımız ucuz elektriğe ulaşmış olacaktı. Sonuçta akaryakıt ne kadar uygun fiyata gelirse; halk da o kadar uyguna elektrik kullanmış olacak” açıklamasında bulundu.

“Yeni ihaleye katılırsak; en düşük tekliflerden birini vermek istiyoruz”

Yeni ihale sürecine yönelik açıklamalarda da bulunan Hüseyin Zabitoğlu; yeni şartnameye inceleyeceklerini ve firmalarına uygun bulmaları takdirde ihaleye yeniden gireceklerini söyledi. Zabitoğlu; “İhaleye katıldığımız takdirde en düşük tekliflerden birin vermek istiyoruz” diye ekledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu