DünyaManşetSiyaset

Doldur be meyhaneci

“Su, içmek için uygun değildi. Lezzetli hale getirmek için viski eklememiz gerekiyordu. Gayretli çaba ile ben bunu öğrendim” demiş Winston Bey

Askeri okulu çift dikişle bitirdi. Tembeldi. Öğlene kadar uyuyor, obez, yürümekten bile uzaktı. Ordudan ayrıldı ama herhangi bir meslekte dikiş tutturamadı. Sigara onu kesmiyordu ve purosu sürekli ağzındaydı. Öğrenciyken uyuşturucu kullandığını bile itiraf etti. Her gece bir şişe viski deviriyormuş muhterem. Tarihte iki kez savaş kaybetmesine rağmen siz olsaydınız ona oy verir miydiniz? İngilizler verdi ve tarihin en büyük savaş kazanan lider siyasetçilerden biri oldu Sir. Winston Leonard Spencer Churchill; Oxfordshire’da, 30 Kasım 1874’te dünyaya geldi. 1895’te Kraliyet Harb Okulunu bitirdi ve orduya girdi.

Boerler savaşında esir düştü ve kaçarak bir millî kahraman haline geldi. On ay sonra da Muhafazakar Parti’den milletvekili seçildi. Arkasından bildik Çanakkale Harbi yanlış tercihi ama arkasına da 2’nci Dünya Savaşı galibiyeti. 1953 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldı. 1963’te Amerikan Devleti, kendisine onursal vatandaşlık verdi. 1965 yılında, 90 yaşında öldü ve Blenheim Palace’a gömüldü muhterem. İşte hâlâ bugün bile onun purolu viskili fotoğrafıyla bilincimiz ileti gönderen bir pazarlama dünyamız var. “Su, içmek için uygun değildi. Lezzetli hale getirmek için viski eklememiz gerekiyordu. Gayretli çaba ile ben bunu öğrendim” demiş Winston Bey.

İşte, iş’bugünkü konumuz viski veya genel hatlarıyla alkol! “Günde bir bardak viski, şarap veya bira iyi gelir” diyen çok arkadaşımız var.

Neymiş? Sinirleri yatıştırırmış. Yatışsın yatışmasına ama geriye kalan çakır keyif durumlarından sonraki bölümde neler oluyor. Özetle bilinenler aynen şöyle; Obeziteye yol açar… Beyin ve sinir hücrelerinin tahribatına yol açar… Geçici hafıza kaybına yol açar… Dikkat ve odaklanma konusunda sıkıntı yaratıp, özellikle trafik kazalarına yol açar…. Görme bozukluğuna yol açar… Mide ve yemek borusunda iç kanamalar meydana gelir. Kusmaya yol açar… Kalp kasına zarar verir… Erkeklerde sertleşme, kadınlarda ise adet bozukluğuna sebep olur… Kanı sulandırır ve yaralanmalarda, yaralı bölgenin geç iyileşmesine neden olur… İstemli tepki ve refleks süresini azaltır… Aşırısı bir gün sonra baş ağrısı yapar… Davranış bozukluğuna yol açar’. İşte durum aynen bu vaziyette.

“Doldur be meyhaneci” havalarına hâlâ daha devam mı? Takdir sizin değerli okuyucum. Beni mi sordunuz? Bense her şeye rağmen şeytan azapta olsun mahiyetindeki ‘alkolsüz malt bira’ya devam Robert Lewandowski Modeli. Afiyet olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu