DünyaManşet

Dünyanın korku ile takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı 9. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor

Rusya ordusu ile Ukrayna ordusu Zaporoji nükleer santral için çatışmaya girince santralin bazı bölümlerinde yangın çıktı.

Rusya ordusu ile Ukrayna ordusu Zaporoji nükleer santral için çatışmaya girince santralin bazı bölümlerinde yangın çıktı.

Rusya’yı ‘nükleer terörizm’ ile suçlayan Zelenski, ‘Rusya nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçti’ dedi. İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’daki nükleer santrale saldırısı sonrasında BM Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı. ABD’den “Çatışma bize gelirse biz hazırız” açıklaması gelirken, Ukrayna sınırına 5 kilometre mesafedeki Amerikan askerleri fotoğraflandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Brüksel’deki NATO dışişleri bakanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada transatlantik ittifakın savunma amaçlı olduğunu vurgulayarak, Rusya için herhangi bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

“Biz çatışma aramıyoruz” diyen Blinken, “Fakat çatışma bize gelirse, bunun için hazırız ve NATO topraklarının her karışını savunuruz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin bir numaralı diplomatı, Rusya’nın Ukrayna’da sivillere yönelik saldırılarını da kınadı. Blinken, “Ve gece boyunca nükleer güç santraline saldırı düzenlendiğine dair haberler olduğunu gördük. Bu, savaşın ne kadar dikkatsizce yürütüldüğünü, savaşın sona ermesi gerektiğini, Rusya’nın tüm birliklerini geri çekmesinin önemli olduğunu ve diplomatik çabalar için iyi niyetle gayret göstermesi gerektiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

ABD, UKRAYNA SINIRINA 5 KİLOMETRE MESAFEDEKİ AMERİKAN ASKERLERİ FOTOĞRAFLANDI

Rusya’nın Ukrayna işgaliyle doğu kanadındaki ülkelere binlerce asker gönderen NATO, savaşı yakından izliyor. Uluslararası haber ajansı Agence-France Presse (AFP), Polonya-Ukrayna sınırında konuşlanan ABD askerlerinin fotoğraflarını dünyaya servis etti.

Polonya’nın güneydoğusunda yer alan Arlamow’daki üste silahlı ABD askerlerinin yanı sıra zırhlı araçlar göze çarpıyor. Arlamow, Ukrayna sınırına kuş uçuşu yalnızca 5 kilometre mesafede.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı da, söz konusu üsten hafta başında fotoğraflar geçmişti. AP’nin karelerinde, helikopterler ve elektronik harp sistemleri dikkat çekiciydi.

 

Rusya - Ukrayna savaşında kritik gelişme  ABD Dışişleri Bakanından çatışma açıklaması: Biz hazırız...

 

NATO, işgalin başlamasıyla daha önce benzeri görülmemiş önlemler aldı. Balkan ve Baltık ülkelerindeki NATO savaş uçakları alarm durumunda.

Uzun süre eleştirilerin odağında yer alan Almanya, işgalin ardından politikasında ciddi bir değişikliğe gitti ve Rusya’ya karşı Ukrayna’ya silah sevkiyatına başladı. Almanya, ayrıca bu yıl ordusuna 100 milyar euroluk yatırım yapacak.

ABD lideri Joe Biden ise, “NATO üyesi ülkelerin her karış toprağını savunacağız” ifadesini kullandı.

 

Rusya - Ukrayna savaşında kritik gelişme  ABD Dışişleri Bakanından çatışma açıklaması: Biz hazırız...

Diğer Haberler

Başa dön tuşu