KıbrısManşet

Erhürman: Meclis Genel Kurulu’nun hareketsiz kalması kabul edilemez

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü, oturumunda Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili ortaya atılan yeni iddiaların araştırılması için Meclis Araştırma Komitesi kurulması adına sunulan önerge konuşuluyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Mecliste yer alan 12 milletvekili, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili ortaya atılan yeni iddiaların araştırılması için Meclis Araştırma Komitesi kurulması adına 24 Mayıs Pazartesi günü verdiği önerge, bugünkü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

Mesclis kürsüsünde önerge hakkında konuşmasını yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı tufan Erhürman, “Önerge noktasındaki tartışmaları bugün dinleyeceğiz ve oy birliği hakkında kabul edileceğine inanmak istiyorum” dedi

“SANER’İN AÇIKLAMALARI TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

Kürsüdeki konuşmasına “Kutlu Adalı cinayeti bu ülkenin ciddi bir yarasıdır. Bu yara yıllar önce açılmış bir yaradır. Ama maalesef henüz kapanmış bir yara değil. Hukuki tarafından bakıldığından da henüz kapanmamış bir dosyadır” diyerek devam eden Erhürman, “Araştırma işleri açısından da Melis’te açık bir yaradır” dedi.

Ersan Saner’in bir açıklamasını hatırlatan Erhürman, “Talihsiz bir açıklama” diye nitelendirerek “Bundan önceki hükümetlerin neden o dönemde gündeme getirildiğinin cevabı açık kendinden izahlı bir durumdur” ifadelerine yer verdi.

Konuya dair yaşanılanları ve yapılan itirafları Meclis kürsüsünden anlatan Erhürman şu açıklamalarda bulundu. “Türkiye’de yapılan bazı itiraflar sonucu bu dosya tekrar gündeme geldi. Bir tanesi diyor ki ben bu işin doğrudan tanığıyım benim yapmam istendi ben bu sebeple KKTC’ye gittim ve bana şu marka tabanca verildi hatta keşifte yaptım o bölgede böyle bir açıklama daha önceki hükümet döneminde yapılmadı. Böyle bir açıklama dünyanın neresinde yapılırsa yapılsın dosya kapatılmış ise dahi açılmalıdır. Galip Mendi açıklama üstüne kendisi de açıklama yaptı. Evet Korkun Eken’in KKTC’ye geldiğini ve elinde bir çanta olduğunu dair açıklama yaptı. Dün de Emekli yarbay Korkut Eken KKTC’ye geldiğini doğruladı. Muhakkak suretle araştırılması gereken iddialardır ve bunlar ispat edilmedi diye araştırılmaması gerekiyor denilirse ben aklınızdan kuşku duyarım. İspat edilmedi diye yetkili makamlar harekete geçmeyecek diye bir şey yoktur. Açılmış yara kapatılması gerekiyor.

“TÜRKİYE VE KKTC BİRLİKTE HAREKET ETMELİ”

T.C ve KKTC’nin bir arada hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Erhürman, “T.C ile aramızdaki uluslararası anlaşma gündeme getirilmeli” dedi ve gerekirse tanıkların orada ifadesinin alınıp KKTC ile paylaşılması gerektiğini belirtti. Kutlu Adalı cinayetinin araştırılmaması halinde ‘görevi ihlal’ suçunun işlenmiş olacağına dikkat çeken Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Cumhuriyet Güvenlik Kurulu’nun toplanması için çağrı yaptı ve “Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu’nun da hareketsiz kalması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu