ManşetSağlıkYaşam

Ekinler baş vermiş

ine fitness merkezleri yanında açık hava rekreasyon alanları da hınca hınç dolup taşmakta. Katılımcıların kimisi göbekten, kimisi basenden, kimisi selülitten yakınmakta. Çok yazdık yine yazalım. Temele profesyonel bir diyetisyen ve de profesyonel bir fitness danışmanı şart

“Ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış”lı Recep İvedik hâlleri var ya bildik; “Ekinler baş vermeden” zaman belirtmek için kullanılmış ki eylül ayından önce. “Topallayan kör buzağı” da, anne karnından yeni çıkmış henüz gözleri açılmamış ve ayağa kalkmaya çalışan buzağıyı ifâde etmekte. Yani; Ekinler baş vermeden, yani hasat zamanı gelmeden; kör buzağı topallamaz, yani inek doğum yapmaz. Kısaca “İnekler Eylül’den önce doğurmaz” anlamına geliyor.

Neyse, eylül sonrası yıl döndü ve yine bahar geldi ya, yine fitness merkezleri yanında açık hava rekreasyon alanları da hınca hınç dolup taşmakta. Katılımcıların kimisi göbekten, kimisi basenden, kimisi selülitten yakınmakta. Çok yazdık yine yazalım. Temele profesyonel bir diyetisyen ve de profesyonel bir fitness danışmanı şart.

Egzersize eyvallah ama aslolan diyet değil mi? İnsülin direncimizi artırarak bizi obez yapan kahrolası en tatlı zehir şekerden uzak durmak şart. E işlenmiş un’da uzak dursun, işlenmiş yağ’da. Allah’tan doğal yağlar var ya; zeytinyağı ve köylü tereyağı tamamdır.

E doğal protein’leri n’apmalı? Bedenimizdeki hücrelerde en fazla bulunan madde proteinlerdir. Beslenme bilim çalışan arkadaşlar söyler; ‘Protein’ kelimesi eski Yunan’da kullanılan ‘Proteios’ kelimesinden türetilmiştir. Proteios demek “İlk, tek ve en önemli olan” demek. Proteinler bedenimizin en önemli yapı taşı! İşte bu süreçte de hiçbir protein molekülü ‘yağlar’ olmadan işe yaramaz, görevini yerine getiremez.

İşte bu protein dalgaları 20 adet aminoasit zincirinden oluşur. Bunun 8 adetini de yiyeceklerden alırız. Bu süreçte de hayvansal gıdalar söz konusu olur. Köylü tereyağı ve soğuk köylü zeytinyağı sayesinde kaslarımız gelişir, metabolizmamız hızlanır ve bunun yanında da odun fırını gibi çalışan kaslar da ha’bire karbonhidrat ve yağ yakar. Az önce dedik Allah’tan dedik ya, işin içerisine köylü yumurta da girsin a dostlar.

Ekmek mi? E ekmek de şekerdir mâlum. Tahıl’ın her türlüsünü dikkatlice tüketmek gerekir. Yok öyle diyet-miyet krakerlere yumulmaca. Kola veya diğer alkollü içecekler mi? Zıkkım. Sonuç mu? 7 gün boyunca günde 1 saat ılımlı egzersiz ve de eli maşalı bir diyetisyenin Tanita’sından geçmek şart zira ekinler baş vermiş a dostlar. Sağlıkla.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu