GenelKıbrısManşet

EL-SEN Yönetimi olağanüstü toplandı!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) geçen haftalarda “partizanca” istihdam edilen 141 kişinin ardından 16 kişi daha şaibeli bir şekilde işe alındı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) geçen haftalarda “partizanca” istihdam edilen 141 kişinin ardından 16 kişi daha şaibeli bir şekilde işe alındı. Son dönemlerde yatırım eksikliği nedeniyle yaşanan elektrik kesintileri, şaibeli akaryakıt ihaleleri ve partizanca istihdamlarla anılmaya başlanan KIB-TEK’e bir kez daha “haksızca” istihdam yapılması bardağı taşırdı, kriz büyüdü…

Toplam 157 kişinin istihdam edildiği KIB-TEK’te en son işe alınan 16 kişi de bugün iş başı yaptı. Üstelik bu kişilerin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) bilgisi dahilinde işe alındığı iddia edildi.

EL-SEN Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti, sendika yönetiminin olağanüstü toplantıya çağrıldığını söyledi. Öte yandan KIB-TEK’e partizanca istihdam edilen 16 kişi arasında EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer’in oğlunun da bulunduğu ileri sürüldü.

Cesurer’in bazı bakanların teşvikiyle “oğlu için” pazarlığa oturduğu yönünde basına yansıyan haberlerin ve iddiaların ardından EL-SEN’de kriz çıktı. Sendika yönetiminin Çağlayan Cesurer’in istifası ve olağanüstü genel kurula gidilmesi gündemiyle toplandığı öğrenildi.

Kaynak: Bağımsız Gazete

Diğer Haberler

Başa dön tuşu