GenelKıbrısManşetSpor

Eliz Maloney’den yılın ilk şampiyonluğu

Ülkemizin başarılı tenisçilerinden Eliz Maloney başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. 2022 yılına fırtına gibi giren Eliz, Ocak ayında Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) İngiltere’nin Bath şehrinde organize ettiği W25 tekler turnuvasında final oynamıştı.

ELİZ MALONEY 2022 YILINDA FIRTINA GİBİ ESMEYE DEVAM EDİYOR

Ülkemizin başarılı tenisçilerinden Eliz Maloney başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. 2022 yılına fırtına gibi giren Eliz, Ocak ayında Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) İngiltere’nin Bath şehrinde organize ettiği W25 tekler turnuvasında final oynamıştı. Başarılı tenisçi geçtiğimiz hafta sonu ise İngiltere’nin Birmingham şehrinde yapılan W25 turnuvasında çiftler kategorisinde Litvanyalı partneri Andre Lukosiute ile birlikte şampiyon olarak W25 seviyesinde şampiyonluk yaşayan ilk Kıbrıslı Türk oldu.

ZORLU GEÇEN ÇEYREK FİNAL VE YARI FİNALİN ARDINDAN FİNAL GELDİ

Turnuvanın ilk turunda oldukça iyi bir oyun sergileyen ikili, Romanyalı rakipleri Maria Diana Mihail ve Taipeili Joanna Garland’ı 6-1, 6-1’lik setlerle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. İkinci maçlarını Japon oyuncu Ayumi Koshiishi ile Çekya’dan Barbora Palicova’a karşı yapan Eliz-Andre çifti, rakiplerini 4-6, 6-1 ve 10-4’lük setlerle 2-1 geçerek yarı finalist oldular. Yarı finalde İngiliz rakipleri Anna Jodie Burrage ile Freya Christie çifti ile karşılaşan ikili, ilk seti 5-7 kaybetse de, ikinci seti 6-5 ve tie-break’i 10-5 kazanarak 2-1’lik skorla adlarını finale yazdırdı.

FİNALDE DE MÜTHİŞ BİR GERİ DÖNÜŞ VE ŞAMPİYONLUK

Final maçında turnuvanın 1 numaraları, tecrübeli Amerikan oyuncular Quinn Gleason ile Catherine Harrison çifti ile karşılaşan Eliz-Andre ikilisi, ilk seti tie-break’te 7-6 kaybederek müthiş bir geri dönüşe daha imza atarak, ikinci seti 6-3 ve maç tie-break’ini 10-8 kazanarak 2-1’lik skorla şampiyon oldu. Turnuva sonunda ilk kez ITF W25 şampiyonu olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Eliz, çalışmalarının iyi gittiğini ve amacının en kısa zamanda teklerde de aynı başarıyı yakalamak olduğunu açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu